Склад бойової групи. Розподіл обов’язків між військовослужбовцями та їх взаємодія у бойовій групі.

Про матеріал
У Збройних силах країн НАТО бойовою групою може командувати молодший сержант, сержант, капрал, старший солдат. Зазвичай у механізованому відділенні 2-3 групи: а) командування або управління, вогнева; б) ударна, снайперська, мінування; в) прикриття, забезпечення тощо. У відділеннях інших родів військ чисельність особового складу групи може складати від 2 до 5 чоловік. Такий підхід до формування груп набув широкої практики в ЗС США в частині, що стосується взаємного маневру і вогневого прикриття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Склад бойової групи. Розподіл обов’язків між військовослужбовцями та їх взаємодія у бойовій групі

Номер слайду 2

Бойова група  — найменше позаштатне військове формування в багатьох арміях світу в складі механізованого відділення, яке не має штатного командира.

Номер слайду 3

Мета формування таких груп — створити більш гнучкий, розосереджений бойовий порядок підрозділу, який був би придатнішим для боротьби з малими мобільними групами супротивника, у тому числі в населених пунктах, горах, забезпечував ефективне використання можливостей кожного виду стрілецької зброї. У цьому випадку, природно, підвищуються роль молодших командирів і старших груп і взагалі самостійність і відповідальність кожного військовослужбовця за виконання поставленого бойового завдання. У Збройних силах країн НАТО бойовою групою може командувати молодший сержант, сержант, капрал, старший солдат. Зазвичай у механізованому відділенні 2-3 групи: а) командування або управління, вогнева; б) ударна, снайперська, мінування; в) прикриття, забезпечення тощо. У відділеннях інших родів військ чисельність особового складу групи може складати від 2 до 5 чоловік. Такий підхід до формування груп набув широкої практики в ЗС США в частині, що стосується взаємного маневру і вогневого прикриття.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ПЕРША БОЙОВА ГРУПА СКЛАД: Старший стрілець;Кулеметник;Стрілець. ЗАВДАННЯ ГРУПИ - ведення розвідки на відстані від 500 до 700 м; - знищення живої сили і неброньованих засобів противника на відстанях від 500 до 300 м; - використання найбільш підготовленого і фізично розвиненого солдата в резерві для посилення небезпечних місць(діє по вказівках командира відділення в залежності від умов обстановки).

Номер слайду 7

ДРУГА БОЙОВА ГРУПА СКЛАД: Командир відділення;Снайпер;Гранатометник;Стрілець-пом.гранатометника. ЗАВДАННЯ ГРУПИ- ведення розвідки на відстані від 500 до 700 м; знищення живої сили противника і броньованих засобів противника на відстанях від 300 до 500м; - охорона командира відділення.

Номер слайду 8

ТРЕТЯ БОЙОВА ГРУПА СКЛАД: Навідник- оператор (навідник КПВТ);- Механік-водій (водій);ЗАВДАННЯ ГРУПИ- ведення розвідки з використанням оптичних прицілів бойової техніки на відстанях до 2000 м; - знищення живої сили противника на відстанях до 2000 м; - знищення броньованих цілей супротивника на відстані до 1500 м.

Номер слайду 9

Вирва від снаряду. ПЕРЕСУВАННЯ НА ПОЛІ БОЮ В СКЛАДІ БОЙОВИХ ДВІЙОКкупа каміннякущікупа каміння. Підбите БМПВирва від снарядукущікущікущікущі№1№2 Боєць №2 візуально вибирає укриття для здійснення перебіжки Боєць №1 відриває вогонь по противнику і голосом подає команду “ПРИКРИВАЮ” бійцю №1 Боєць №1 відповзає на 2-3 м вбік від укриття і швидко, за 3-4 секунди перебігає до наміченого укриття.

Номер слайду 10

Свою Україну любіть. Любіть її... Во врем'я люте. В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть. Т. Шевченко

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Довбак Микола Ігорович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Возиян Ваня
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Олійников Андрій Сергійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 квітня 2020
Переглядів
29980
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку