Складання віночка здоров’я: «Що означає вести здоровий спосіб життя».

Про матеріал
 Виховувати у дітей ціннісне ставлення до власного здоров’я  Стимулювати бажання дбати про нього  Сприяти усвідомленню учнями необхідності ведення здорового способу життя  Прищеплювати інтерес до занять фізичною культурою і спортом.  Виховувати у дітей ціннісне ставлення до власного здоров’я та стимулювати бажання дбати про нього  Сприяти усвідомленню учнями необхідності ведення здорового способу життя  Прищеплювати інтерес до занять фізичною культурою і спортом.  Формувати уявлення учнів про здоровий спосіб життя  Розвивати пізнавальну активність, учити міркувати  Виховувати волю і характер.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Привітання «Доброго здоров’я», «Бажаю здоров’я», «Здоровенькі були», «Здрастуйте»

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Асоціативний кущ

Номер слайду 5

Визначення слова «здоров'я» (Вікіпедія) Здоров'я — стан повноцінного фізичного, психічного та соціального добробуту, а не лише відсутність хвороб чи фізичних вад (ВООЗ, 1948[1]). Це стан  живого організму, за якого всі органи здатні добре виконувати своє призначення.

Номер слайду 6

Мозковий штурм — Як слід поводитися людині, яка прагне зберігати своє здоров’я? — Що потрібно робити, щоб дотримуватися правил збереження здоров’я?

Номер слайду 7

Тема. Складання віночка здоров’я: «Що означає вести здоровий спосіб життя» Здоровий спосіб життя

Номер слайду 8

Логічні ланцюги Ми дуже добре знаємо, люблять життя (Г. Гейне) чому ми хворіємо, це здоров'я (Г. Гейне) Тисячі речей необхідні але досить погано знаємо, здоровому, чому здорові (П. Анохін) Добути і зберегти може тільки сама людина своє здоров'я (М. Амосов) Людина сама має і тільки одна хворому — заробити здоров'я (І. Вільде) Єдина краса — але здоров'я буває лише Усі здорові люди одне (Л. Берне) Існують тисячі хвороб, своє здоров'я (П. Брегг) Щоб насолоджуватися потрібно працювати здоров'ям , над собою (П. Брегг)

Номер слайду 9

Робота в групах Завдання 1 група. Чому це круто мати міцне здоров’я? 2 група. Як стати здоровим? 3 група. Як розуміти приказку: ,,У здоровому тілі — здоровий дух’’.

Номер слайду 10

1-а квітка віночка здоров'я

Номер слайду 11

2-а квітка віночка здоров'я

Номер слайду 12

3-я квітка віночка здоров'я

Номер слайду 13

Я їм багато тістечок, щоб бути здоровим. Щоб бути здоровим, перебуваю на свіжому повітрі. Здоровою звичкою вважаю звичку все брати в рот і куштувати на смак. Тривале сидіння біля телевізора – це здоровий спосіб життя . Необхідно мити руки перед уживанням їжі . Шкідлива звичка - дворазове чищення зубів . Паління цигарок - це здорова звичка. Правильне регулярне харчування - це здорово! Щоб не хворіти – потрібно загартовуватися. Щоб бути здоровими потрібно відмовитись від шкідливих звичок.

Номер слайду 14

4-а квітка віночка здоров'я

Номер слайду 15

Руханка Сон приходить тихо-тихо, Понад вечір у поля. Спи , маленьке пташенятко, Спи, дитиночко моя. Хай тобі насниться казка Повна щастя і чудес, Хай жар - птиця веселкова Понесе аж до небес. Вже поснули зайченятка І ведмедики малі. Сплять у нірках мишенята В надрах нашої Землі.

Номер слайду 16

5-а квітка віночка здоров'я

Номер слайду 17

Карта харчування людини Харчування людини Корисна їжа Шкідлива їжа Овочі Фастфуд Фрукти Тістечка Борщ Цукерки Каші Печиво Фруктові десерти Чіпси Компот Газовані напої

Номер слайду 18

Займи позицію

Номер слайду 19

«Ми є те, що ми їмо». Ці слова належать Гіппократу — грецькому лікарю, основоположнику сучасної медицини. Це прадавня приказка. Наше фізичне здоров’я залежить від корисної їжі. Не варто у харчування добавляти іще й такі продукти: копчені ковбаси, смажену їжу. Якщо хочеш бути здоровим — не пропускай сніданок. Візьми до уваги: дитина початкової школи повинна їсти не менше 4 разів у день.

Номер слайду 20

6-а квітка віночка здоров'я

Номер слайду 21

Доміно режиму дня

Номер слайду 22

Здоровий спосіб життя

Номер слайду 23

Доповни вірш

Номер слайду 24

Будьте здорові!

Номер слайду 25

ppt
Додано
14 березня 2023
Переглядів
250
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку