"Слава нації - героям слава!" Година патріотичного виховання.

Про матеріал
Година патріотичного виховання. "Слава нації - героям слава! ". Мета: виховання патріотизму серед молоді, почуття причетності та відповідальності за все, що відбувається в країні, вдячність тим, хто віддав за неї життя; формувати активну громадянську позицію школярів щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів. Виховувати пошану до героїв, їхньої мужності та самопожертви
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Слава нації - героям слава!»Мета: виховання патріотизму серед молоді, почуття причетності і відповідальності за все, що відбувається в країні, вдячність тим, хто віддав за неї життя; формувати активну громадянську позицію школярів щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів. Виховувати пошану до героїв, їхньої мужності та самопожертви.2023 Підготувала класний керівник 10 класу Селидівської ЗОШ І – ІІІ ст. №2 Донецької області: Байда Наталія Година патріотичного виховання

Номер слайду 2

Тобі, Україно, мій мужній народе,Складаю я пісню святої свободи. Усі мої сили і душу широку. Й життя я віддам до останнього кроку,Аби ти щаслива була, Україно,Моя Батьківщино!

Номер слайду 3

Хто такі герої? Для сучасної людини слово «герой» найчастіше асоціюється з персонажем з фільму, на зразок Супермена чи Джеймса Бонда (агента 007) або Залізної людини чи Капітана Америки та інших, що рятують наш світ і людство від катастроф Вселенського масштабу. Через велику кількість коміксів, супергеройських блокбастерів, мультфільмів та іншого медіа-контенту, люди потроху забувають, що герої – серед нас.

Номер слайду 4

Герої – серед нас Це медики, що кожен день рятують людські життя, це пожежники, що не дозволяють людям згоріти заживо, це вчені, які придумують нові вакцини і розробляють методи протидії проти страшних вірусів, що особливо актуально на сьогоднішній день. Поліцейські, що працюють в оперативних групах, які рятують світ від терористів, це воїни АТО і ЗСУ, які воюють на лінії вогню, це і є справжніми героями. 

Номер слайду 5

Історія і сучасність України, українського народу - це твір героїв України, це діло людей, які віддали всі свої сили, і своє життя для добра Українського народу: його свободи і державності, могутності і процвітання. Україна - це діло героїв, які поставили добро рідного народу понад свої особисті та будь-які інші інтереси і були вірними своїй ідеї до останнього подиху.

Номер слайду 6

Завдяки подвигу наших співвітчизників – лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, Січових стрільців, вояків Армії УНР, холодноярців та воїнів УПА, наша держава здобула омріяну незалежність,  сучасних героїв — Героїв Небесної Сотні, учасників АТО/ООС, учасників бойових дій, воїнів ЗСУ — сьогодні Україна і надалі гідно відстоює свою державність.

Номер слайду 7

Революція на граніті 1990 року. 33 роки тому в центрі Києва протягом 16 днів (2–17 жовтня) відбулися події, які увійшли в історію України як Революція на граніті. За ініціативою Української студентської спілки (УСС) та львівського «Студентського братства» відбулася низка широкомасштабних акцій громадянської непокори. Молоді люди оголосили політичне голодування, утворивши наметове містечко в центрі столиці на тодішній площі Жовтневої революції (нині майдан Незалежності). Головними вимогами Революції на граніті були:– відмова від підписання союзного договору;– проведення позачергових виборів парламенту на багатопартійній основі не пізніше від весни 1991 року;– відставка голови уряду Віталія Масола, який виступав за поступові реформи;– повернення українців строкової служби на територію України;– проведення націоналізації майна КПУ та ЛКСМУ.

Номер слайду 8

Євромайдан 21 листопада 2013 року зібрався Євромайдан. Спочатку це була мирна акції студентів та громадських активістів, яка розпочалася як протест проти відходу політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою відмовою від цього курсу. Його основною метою було повернення України до європейського шляху розвитку, шляхом укладення угоди про асоціацію з ЄС, яку В. Янукович відмовився підписати.

Номер слайду 9

Революція гідності 30 листопада відбувся кривавий розгін майданівців. Брутальні дії влади викликали потужний масовий спротив. Вже наступного дня на Народне віче зібралося вже понад мільйон учасників.Євромайдан перетворився в Революцію гідності та увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Він вкотре підтвердив те, що у найкритичніші та найважливіші періоди нашої історії знайдуться герої, ладні пожертвувати власним життям заради майбутнього України як незалежної демократичної держави. Революція Гідності — політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року

Номер слайду 10

Щороку 20 лютого згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні».

Номер слайду 11

АТО У квітні 2014 році російські війська, окупувавши Крим і проголосивши “державні суверенітети” ДНР і ЛНР, вторглися на територію української частини Донбасу. Розпочалася антитерористична операція (АТО). Зоною проведення АТО було охоплено Донецьку і Луганську області, а також Ізюмський район та м.Ізюм Харківської області.

Номер слайду 12

Справжній герой той, хто встає, навіть коли не може. У серпні 2014 року під містом Іловайськ розгорнулась одна з найстрашніших битв української армії у війні на Донбасі. Бої тривали з 6 по 29 серпня і увійшли в історію під назвою “Іловайський котел“. Українська армія втратила 366 воїнів, 429 – отримали поранення, 300 – потрапили в полон. «Іловайський котел»

Номер слайду 13

“Люди вистояли, не витримав бетон!”Бої за аеропорт тривали з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року і закінчились після повної руйнації старого та нового терміналів. У Донецькому аеропорту та селищі Піски протягом цього періоду воювали спецпризначенці 3-го окремого полку, бійці 79, 80, 81, 95 окремих аеромобільних та 93 окремої механізованої бригад, 57 окремої мотопіхотної бригади, 90-го окремого аеромобільного та 74-го окремого розвідувального батальйонів, бійці полку "Дніпро-1", Добровольчого українського корпусу (ДУК) та інші. В обороні аеропорту також брали участь волонтери і медики. За стійкість і незламність українських захисників назвали "кіборгами". Вони стали символом мужності та відданості ідеалам вільної та незалежної України. КІБОРГИ

Номер слайду 14

17 – 18 лютого 2015 року назавжди увійдуть в історію України як дні пам’яті полеглих у боях за українське місто Дебальцеве. Криваві бої, які тривали майже місяць – з 25 січня по 18 лютого 2015 року і включали в себе масовані артилерійські обстріли і навіть танкові битви, стали одним з поворотних етапів російсько-української війни. За ведення бойових дій у районі Дебальцевого державними нагородами України нагороджено 379 військовослужбовців, а відзнаками Міністерства оборони – 450 осіб. Бої за Дебальцеве 18 лютого – День пам'яті загиблих під Дебальцевим

Номер слайду 15

На захист Батьківщини 24 лютого 2022 року розпочалося повномаштабне вторгнення РФ в Україну. Це третій етап російсько – української війни, розв’язаної Росією у 2014 році, участь у якій РФ постійно намагається заперечувати.

Номер слайду 16

“Азовсталь” Маріуполь Металургійний комбінат “Азовсталь” став справжньою цитаделлю опору російським окупантам під час блокади Маріуполя (28 лютого – 20 травня 2022 року). А кожен, кого він прихистив – символом надлюдської стійкості і мужності. Під час опору загинуло 53 бійця полку «Азов», ще 130 отримали поранення

Номер слайду 17

Бахмут – «фортеця незламних»Сьогодні це ще один символ незламності України, який російські війська намагаються зрівняти з землею, пожертвувавши тисячами своїх солдатів, щоб з серпня 2022 року захопити і зруйнувати вщент це місто.

Номер слайду 18

Герої нашого міста. Не минула війна і наше спокійне, рідне, любе місто Селидове на Донеччині. Смертю хоробрих пали наші воїни – захисники. Зараз у місті на центральній вулиці створюється алея пам'яті героям.

Номер слайду 19

Хвилина пам'яті Вшановуємо пам’ять всіх Героїв, які боролися за суверенітет і незалежність нашої країни, за нашу свободу, територіальну цілісність та право жити у вільній, незалежній державі.

Номер слайду 20

Захисникам ЗСУСлово Захисник – звучить гордо, бути захисником Вітчизни – обов’язок кожного із нас. Захисник держави не має спокою ні вдень, на вночі, бо завжди стоїть на варті вступити в бій. Не легка їхня доля за теренами спокою, і завжди вони повинні знати, що нам – українцям не байдуже їхнє життя, що ми вболіваємо за них, молімося і допомагаємо.

Номер слайду 21

Не дивлячись на те, що відбувається зараз в Україні, я сподіваюсь, що майбутнє нашої держави буде створене кращими людьми, а ці люди це ви, які є патріотами нашої держави. Україна — мирна держава, українці — толерантні, ввічливі люди, які з повагою ставляться до кожної нації і мови! Ми знаємо, що ми - єдині, що перемога буде за нами. Єдина Україна - іншого шляху у нас немає.

Номер слайду 22

Герої творять дійсність, герої формують обличчя світу - вчора, сьогодні і завтра, бо вони готові віддати все, і в тому числі своє життя, щоби осягнути свою мету, щоби здійснити свою мрію.

Номер слайду 23

Дякую за увагу!Все буде Україна!

pptx
Додано
30 травня 2023
Переглядів
361
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку