"Спеціальні засоби індивідуального захисту шкіри"

Про матеріал
Наочне поглиблення знань учнів про пристрій засобів індивідуального захисту шкіри, удосконалення практичних навичок в користуванні засобами індивідуального захисту; Наочне розвинення в учнів логічного мислення, кращі морально-психологічні якості, опрацювати нормативи з надягання засобів індивідуального захисту шкіри; Виховувати в учнів спостережливість, відвагу та сміливість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

«Захист Вітчизни»Тема уроку: «Спеціальні засоби індивідуального захисту шкіри. Призначення, склад, правила користування»

Номер слайду 3

Мета уроку: навчальна: поглибити знання учнів про пристрій засобів індивідуального захисту шкіри. Удосконалювати практичні навички в користуванні засобами індивідуального захисту; розвиваюча: розвивати в учнів логічне мислення, кращі морально-психологічні якості, опрацювати нормативи з надягання засобів індивідуального захисту шкіри;  виховна: виховувати в учнів спостережливість, відвагу та сміливість.

Номер слайду 4

Контрольне опитування учнів за темою“Засоби індивідуального захисту органів дихання”  1. Назвіть найпростіші засоби захисту органів дихання, їх призначення. 2. Пристрій і робота респіратора, визначення розмірів маски. 3. Виготовлення й застосування ватно-марлевих пов'язок. 4. Пристрій протигаза ЦП-5. 5. Як правильно підібрати протигаз, визначення розміру шолом маски ?

Номер слайду 5

Засоби захисту шкіри підрозділяться за принципом захисної дії:фільтруючі;- ізолюючі.-

Номер слайду 6

складається з бавовняного комбінезону особливого покрою, натільної білизни і двох пар бавовняних онуч. Комбінезон шиють трьох розмірів: перший – при зрості до 160 см , другий – від 160 до 170 см, третій – вище 170 см. Захисно-фільтруючий одяг (ЗФО)

Номер слайду 7

Підручні засоби захисту шкіри. В комплекті із засобами захисту органів дихання можуть бути використані звичайні накидки й плащі, що не промокають, а також пальто із щільного товстого матеріалу, ватяні куртки після їхньої герметизації. Одяг повинен бути застебнутий на всі ґудзики, гачки або кнопки, комір піднятий і поверх нього шия щільно обв'язана шарфом, рукави обв'язані навколо зап'ясть тасьмами, низ куртки, піджак заправлений у штани, штани випущені поверх чобіт (бот). Одяг просочують мильно-масляною емульсією. Мильно-масляну емульсію готують із розрахунку 250-300 гр. здрібненого господарського мила на 2 л води, підігрітої до 60-70 С. 0.5 л мінеральної або рослинної олії додають після повного розчинення мила й енергійно перемішують. Для захисту рук можна використовувати усі види гумових або шкіряних рукавичок і рукавиць. Трикотажні, вовняні і бавовняні рукавички захищають тільки від радіоактивного пилу і біологічних засобів.

Номер слайду 8

складається із сорочки з каптуром, штанів, зшитих разом з панчохами, двопалих рукавичок і підшоломника. Розміри Л-1 у залежності від зросту людини випускаються трьох розмірів: 1-й – для людей зростом до 165 см , 2-й – від 165 до 172 см, 3-й – вище 172 см. Л-1 використовується в розвідувальних підрозділах ЦЗ і збройних сил. Легкий захисний костюм Л-1

Номер слайду 9

складається із захисного плащу ОП-1 і захисних панчіх, рукавичок. Захисні рукавички, зимові – трійок, літні – п'ятипалі (гумові). Захисний плащ має рукава й каптур. Плащ випускається п'яти розмірів: 1-й – для людей зростом до 165 см, 2-й – від 165 до 170 см, 3-й – від 171 до 175 см, 4-й – від 176 до 180 см, 5-й – вище 180 см. Панчохи випускаються трьох розмірів: 1-й – для взуття № 37 – 40, 2-й - № 41 – 42, 3-й - № 43 і більше. Загальновійськовий захисний комплект (ЗЗК)

Номер слайду 10

Одягання ЗЗК у вигляді плащу. Надіти захисні панчохи

Номер слайду 11

Надіти плащ, накинути капюшон, застебнути плащ

Номер слайду 12

Надіти протигаз

Номер слайду 13

Надіти захисні гумові рукавички

Номер слайду 14

Одягання ЗЗК у вигляді комбінезону. Надіти захисні панчохи

Номер слайду 15

Надіти плащ

Номер слайду 16

Застебнути полу плащу на шпоньок так, щоб права пола обхопила праву ногу, а ліва - ліву ногу

Номер слайду 17

Застебнути полу плащу в гору

Номер слайду 18

Надіти протигаз

Номер слайду 19

Надіти захисні гумові рукавички

Номер слайду 20

«Захист Вітчизни»Тема уроку: «Спеціальні засоби індивідуального захисту шкіри. Призначення, склад, правила користування»

Номер слайду 21

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Губль Олена Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, академічний, профільний, для хлопців) 11 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
4 квітня 2019
Переглядів
3069
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку