Презентація на тему: "США. Місце країни в світі та регіоні".

Про матеріал

Презентаія до уроку на тему: «США.

Місце країни в світі та регіоні».

По плану:

1. Візитна карта США;

2. Природні ресурси країни;

3. Населення.

4. Економіка США.

5. Зовнішні економічні зв'язки між США і Україною.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

«США. Місце країни в світі та регіоні».

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Природні ресурси США США володіє потужною мінерально-сировинною базою. На території країни сконцентровано одні з найбільших у світі запаси кам’яного вугілля, близько 30% світових запасів срібла, 20% свинцю, понад 10% заліза. Стратегічне значення мають поклади нафти і природного газу, урану, міді, золота та інших руд кольорових металів.

Номер слайду 5

Співставлення відповідності. Чисельність населення – 327 млн осіб. Природній приріст - близько 4.3 проміле. Міське населення – майже 81 %. Кількість мешканців європейського коріння: понад 70%. Кількість мешканців Африки: майже 13 %. Українська діаспора у США нараховує: близько 976 тис.осіб. Найбільші міста – Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Чикаго.

Номер слайду 6

Економіка США США досягли безпрецедентного у світовій історії успіху в економічній царині. Від моменту проголошення незалежності країна стрімко розвивалася, випереджуючи держави Старого Світу. Головними чинниками завдяки яким економіка набула такого розвитку, стала свобода підприємницької діяльності, не обмежена надмірним податковим тиском та бюрократичним регулюванням з боку держави. Велике значення мала потужна природно-ресурсна база, що дала змогу впродовж 21 ст.наростити промисловий потенціал і вести високопродуктивне сільське господарство. Важливим чинником в економіці США є забезпеченість трудовими ресурсами, зокрема найвищої кваліфікації в результаті сприятливої демографічної ситуації та припливу трудових мігрантів. Також особливістю економіки є значне переважання імпорту над експортом, що компенсується «експортом» американського долара як найбільш уживаної міжнародної розрахункової грошової одиниці. США були серед перших країн світу, що здійснили перехід до постіндустріальної стадії розвитку. Третинний сектор їхньої економіки продукує майже 80% ВВП і дає роботу понад 79% зайнятих.

Номер слайду 7

Секторальна структура економіки США

Номер слайду 8

Завдання. 1. Знайти райони поширення нафти і природного газу в США. 2. Райони поширення вугілля. 3. Назвати центри машинобудування США. 4.Центри нафтопереробки та нафтохімічної переробки 5.Основні райони поширення чорної металургії. 6.Кольорової металургії райони поширення.

Номер слайду 9

Зовнішньоекономічні зв’язки між США і Україною Зовнішньоекономічні зв’язки між США і Україною мають великий потенціал для розвитку. На США припадає лише 1.2% українського експорту і 4.3% імпорту. Прямі іноземні інвестиції зі США становили 15 % іноземних активів в Україні. США є важливим зовнішньополітичним партнером України, який надає фінансову, консультативну й технічну допомогу для системних змін в українській економіці та суспільно-політичній сфері. Уряд США спонсорує програми магістерської освіти в американських вищих навчальних закладах для українських студентів, а також шкільні програми обміну учнями. США надає політичну та матеріально-технічну допомогу Україні у протистоянні російській агресії.

Номер слайду 10

Найвища температура в Західній півкулі +57 градусів С була зафіксована на території США в Долині Смерті. У Нью-Йорку більше ірландців, ніж у Дубліні, більше італійців, ніж у Римі, і більше євреїв, ніж у Тель-Авіві. У Лас Вегасі на кожні вісім жителів припадає один гральний автомат. В Америці найбільша кількість ресторанів «Макдональдс». Практично у кожного американця є машина, автомобілі не мають тільки 0,2% сімей. Домашніх тварин має кожна третя американська сім'я. Мером Вашингтона є президент США. Цікаві факти про США

Номер слайду 11

Бліц-питання: 1. Площа США? 2. Склад території США? 3. Грошова одиниця США? 4. Міське населення США? 5. Найбільші міста США? 6. Центри машинобудування США? 7. Кольорової металургії райони поширення?

Номер слайду 12

Домашнє завдання § 35, 36 ст. 188-200.

Номер слайду 13

Дякуємо за увагу!

ppt
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
23 травня 2022
Переглядів
1173
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку