Світ людини в образотворчому мистецтві. Портрет в аплікації

Про матеріал
Презентація "Світ людини в образотворчому мистецтві. Портрет в аплікації" для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 6 класі (НУШ). В презентації представлені різні види портретів виконаних в аплікації різними художниками, Дано Творче завдання "Портрет" та представлено зразки робіт по даній темі виконаних в аплікації різною технікою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світ природи в образотворчому мистецтві. Портрет в аплікації 6 клас НУШ

Номер слайду 2

Чи може портрет бути незвичайним? Чи можуть портретисти/портретистки використовувати для своїх робіт не олівці, фарби чи глину, а інші матеріали?

Номер слайду 3

Портрет у графіці або живопису — звичне для нас явище. Але художники/художниці шукають нові матеріали для створення власних художніх образів. Одними з таких матеріалів виступають папір і картон. Ельза Феррейра. Гаррі Поттер

Номер слайду 4

Для допитливих. Джон Ед Де Вера — дизайнер, який працює у різних галузях. Про таких зазвичай кажуть «мультидисциплінарний дизайнер». Його захоплення — вражаючі уявні світи, які він створює за допомогою простих інструментів, таких як папір і ножиці.

Номер слайду 5

Паперове мистецтво Джон Ед Де Вера заворожує людей своєю складністю, а також використанням глибини простору та тінями, що створені завдяки складанню кількох шарів паперу разом. Роботи Джона Ед Де Вера

Номер слайду 6

Це дуже кропітка робота. Кожен крок вимагає ретельної підготовки та ручної праці. Спочатку кожен елемент обводиться на високоякісному папері, а потім переноситься на більш товстий шматок, який вирізається та складається в кольорову композицію.

Номер слайду 7

А ще прекрасним матеріалом для створення будь-яких робіт, зокрема портретів, може слугувати картон. Звичайні картонні коробки, які ми, як правило, просто викидаємо. Еліот Франс. Одрі Гепберн. Одрі Гепберн (фрагмент роботи)

Номер слайду 8

Коли розглядаєш такі твори з відстані, одразу важко зрозуміти, з якого матеріалу вони зроблені. Але якщо наблизитись до них, то виконання робіт стає зрозумілим. Це різьблення по картону, коли знімається верхній шар паперу і на поверхню виступає гофрований картон.

Номер слайду 9

Для допитливих. Джайлз Олдершоу — англійський художник, який створює картини зі звичайнісінького картону. Бажання робити красиві речі із вторинної сировини виникло у нього ще в ранньому дитинстві. Його сім’я переїхала з Англії до Австралії, де матеріалів для творчості практично не було. Першу свою картонну картину Джайлз Олдершоу зробив у студентські роки, коли один із викладачів попросив створити незвичайний автопортрет. І він вирізав автопортрет з гофрованого картону.

Номер слайду 10

Портрети Джайлз Олдершоу

Номер слайду 11

Творче завдання«Портрет»1. «Автопортрет» в техніці аплікації.2. «Портрет улюбленого актора/акторки чи літературного героя/літературної героїні» в техніці аплікації.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Можна виконати роботу і в такій техніці

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Бажаю вам творчого настрою і натхнення!

pptx
Додано
4 грудня 2023
Переглядів
1091
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку