Свято до Дня захисника України

Про матеріал

Сценарій свята розроблений з нагоди Дня захисника України, українського козацтва та свята Покрови. В ньому астрологічний прогноз переплітається з гумористичними завданнями, сценками, піснями та віршами. Сценарій розрахований на учнів старших класів.

Перегляд файлу

Cвято до Дня захисника України та Дня українського козацтва

Мета:

  • виховати глибокі і тверді національно-патріотичні переконання;
  • готувати молодь до творчої праці, до військової служби та захисту своєї Батьківщини;
  • виховати свідомого громадянина, патріота своєї країни;
  •  формувати потребу та уміння жити в громадському суспільстві;
  • виховати повагу до захисників України;
  • формувати національну свідомість та гордість за свою країну.

Ведуча 1. Добрий день, друзі! Сьогодні видалась чудова нагода привітати наших юнаків з Днем захисника - святом, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.

Ведуча 2. Вітаємо лагідними словами та посмішками наших хлопців – мужніх, вихованих, чесних, порядних, надійних, сміливих, щиросердних і шляхетних.

Ведуча 1. Наші хлопці справді саме такі. Але, цікаво, що говорять ЗІРКИ про

сильну половину нашої школи? Давайте послухаємо!

Ведуча 2. У хлопців, які народилися під знаком «Риби» багато друзів. Вони вольові та мужні. Не терплять несправедливості. Мають дипломатичні якості. Цей знак характеризується як знак геніїв, адже 70% відомих людей – Риби.

Під цим знаком народився Шкільнюк Владислав.

Ведуча 1. Владиславе, підійдіть, будь ласка, до нас. Ми маємо до Вас запитання.

  •       Як би Вам вдалося спіймати на гачок Золоту рибку, про що б Ви її попросили?

Ведуча 2. Порада астролога: вірте в себе, довіряйте своїй інтуїції, не бійтеся зізнатися в коханні - вам воздасться!

Ведуча 1. Хлопці, що народилися під знаком «Тільця», досить практичні люди, знають чого хочуть від життя і вперто йдуть до своєї мети. Але водночас вони мякі та лагідні. Тілець притягує як магніт, тому прекрасна половина людства так і «пливе» до його рук. Тілець любить солодко спати та смачно їсти. Під знаком «Тільця» народилися Богатиренко Ігор та Зиль Віктор.

Ведуча 2. Хлопці, підійдіть, будь ласка, до нас. Ми маємо поставити вам запитання:

  •  кого на вашу думку можна назвати«справжнім чоловіком»?
  • чи є у вас бажання стати військовим?

Ведуча 1. Порада астролога: не переоцінюйте свої здібності, остерігайтеся необдуманих рішень і вчинків, позбудьтеся зверхності, зберігайте спокій і будьте самостійними. Не будуйте повітряних замків. Ставте перед собою реальні цілі. Вони неодмінно приведуть Вас до успіху.

Ведуча 2. Наступний знак зодіаку – «Лев». Під цим сузір’ям народжуються чудові люди з багатою уявою та вмінням фантазувати. Вони уважні до дрібниць, все помічають. Зовні здаються м’якими та пасивними, а, насправді, мають досить сильний характер. Під сузір’ям Лева народився Ухін Валентин. Аплодисментами запрошуємо його на сцену. Дайте, будь ласка, відповідь на запитання:

  •                   як би Вам запропонували зіграти роль у кіно, то яку б роль Ви обрали?

Ведуча 1. Порада астролога: довіртеся зіркам, не бійтеся своїх почуттів і кохання. Постарайтеся м'якше обійтися з тими, з ким ви більше не спілкуєтеся, особливо в діловій сфері.

Ведуча 2. Сузір’я «Скорпіон». Цей знак зодіаку відзначається спритністю та вмінням говорити. Скорпіони не мають проблем із друзями, вони легкі в спілкуванні і цінують гумор. Під знаком «Скорпіон» народився Манько Микола. Вітаємо!

Ведуча 1. У нас є запитання:

  •                   якими якостями, на вашу думку, має бути наділена ідеальна дівчина?

Ведуча 2. Порада астролога: не забувайте про здоров'я та сімейні обовязки. Ваше тіло одержимо пристрастю здоров'я та фітнесу, балуйте себе ваннами, масажами, не забувайте про соки та вітаміни.

Ведуча 1. Дякуємо за влучну відповідь. Хлопці, для Вас лунає весела пісня.

Ведуча 2. Справжній чоловік має незламну силу волі. Для нього справа честі понад усе, він рветься у бій, ризикує своїм життям заради людей. Наше свято для майбутніх захисників нашої держави. То ж починаємо його гумористичною сценкою «Проводи в армію».

(Звучить мелодія пісні «Как родная меня мать провожала»).

Мати. Не йшов би ти, синку, у солдати. Я ж тобі казала, женися на Люсьці!

Призовник. Не хочу я на Люсьці.

Мати. Тоді женись на Гальці! Вона б тобі за рік двох дітей народила, а то й трьох!

Призовник. Це ж як мамо?

Мати. А так! У неї вже двійко є і в армію ти б не пішов!

Призовник. Та хочу ж я в армію, маманя! Уявляєте із автомата – бабах! Із кулемета та – та – та! О, де життя справжнього мужика! А вдома, що? Корова реве, коза бека, дівчата попід вікнами виють. Нудьга тай годі! (Позіха).

Мати. Гаразд синку! Вирішив, то йди! Батько твій служив, і дід, і прадід. Гостинці я тобі зібрала: три пари шкарпеток шерстяних із нашої кози Маньки, три літра молока від корови Зорьки, два метра сала із свині Машки, три десятки яєць. Ось ще мішечок із насінням та конвертів пачка. Будеш там насіння лускати та листи мені писати.

Призовник. Ех, маманя, йду я від вас!

Ведуча 1. Так призовники попадають в армію: хто – від нудьги, як у гуморесці, яку ви щойно бачили, але більшість юнаків – з метою виконати свій громадянський обовязок – послужити рідній неньці Україні. А що є дуже важливим в армії? Навчання - ось що!

Ведуча 2. Але про яке навчання та службу може йти мова, коли солдат голодний? Солдат повинен бути накормленим «під саму зав’язку»! Давайте перевіримо кухарські здібності наших юнаків. Але перед тим як хлопці почнуть виконувати завдання, хочу представити усім нашого позаштатного спостерігача. Це учениця 11 класу Пономарьова Євгенія. Вітаємо її гучними аплодисментами! Обов’язок спостерігача - визначити юнака, який найбільш вправно виконає усі конкурсні завдання.

Ведуча 1. Ітак, міні - конкурс «Готуємо смачно». До участі в конкурсі запрошуємо хлопців місцевих - подолянських. Тому що не місцевим, хоч не - хоч, доводиться готувати собі їжу самостійно і в їхніх кулінарних здібностях ми не сумніваємося. Завдання: швидко почистити яблуко і з'їсти його.

Ведуча 2. Молодці! Ми впевнені, що на Вас можна покластися у будь – якій ситуації. Ви завжди підставите своє сильне плече.

Хто ніч не спить, щоб ми заснули?

У кого замість книжки – автомат?

Хто свято тут не зустрічає?

Це рідної армії солдат!

Ведуча 1. Наступне завдання має назву «Галантний кавалер». Справжній чоловік повинен знати елементарні правила етикету. Наші юнаки зараз продемонструють свої знання.

1.Чи можна хлопцю першим простягати руку дівчині для привітання? (ні)

2.За правилами етикету при знайомстві представляють дівчину хлопцю чи хлопця дівчині? (хлопця дівчині)

3.Заходячи до кімнати або виходячи з неї, хто йде попереду юнак чи дівчина? (дівчина)

4.Хто першим сідає в автомобіль хлопець чи дівчина? (дівчина)

5.У кафе чи ресторані юнак допомагає дівчині зняти пальто. Номерок він віддає їй чи залишає собі? (cобі)

6.На десерт яблука та груші їдять цілими чи нарізають дольками? (дольками)

7.Хто сплачує за замовлення у кафе чи ресторані? (той, хто замовляє)

Ведуча 2. За неписаними законами кожен солдат повинен знати все про свого командира. Отже, наступний конкурс має назву «Командир». Безпосереднім командиром для кожного учня є директор школи. Тому ми пропонуємо хлопцям дати відповіді на запитання:

- як звати батька вашого директора?

- якого кольору в директора очі?

- чи має директор сім'ю?

- у власному чи державному будинку мешкає родина?

- чи є у директора онуки?

- як звуть доньку директора школи?

Дякуємо за змістовні відповіді.

Ведуча 1. Сучасні хлопці … Які вони? Розкуті і відверті, непередбачувані чи навпаки замкнуті і сором’язливі. Вони весь час у русі, то за кермом супер модного скутера, то в телефоні чи комп’ютері, або ж насолоджуються хітами естради. Ми звикли думати про них, як про істот з іншої планети. Тому, що у них свої інтереси і захоплення, свої можливості реалізуватися в сучасному світі.

Ведуча 2. Наші хлопці проявляють себе у навчанні, заняттях спортом, участі в художній самодіяльності. Але для солдата вкрай важливим є вміння швидко розбирати та збирати автомат. Для цього потрібно знати його будову. Пропонуємо юнакам проявити себе в конкурсі «Розбери автомат»: потрібно правильно назвати і записати усі складові автомата Калашникова.

(ствол із ствольною коробкою, прицільним пристроєм і пістолетною рукояткою; кришка ствольної коробки; затворна рама з газовим поршнем; затвор; поворотний механізм; газова трубка зі ствольною накладкою; ударно-спусковий механізм; цівка; магазин; компенсатор (в АКМ) або дуловий гальмо-компенсатор (в АК-74). У комплект автомата входять: штик-ніж, приладдя, ремінь, шомпол і сумка для магазинів. )

Ведуча 1. Найбільша радість для солдата отримати вісточку з дому. Послухайте, які поради дає мати у листі своєму сину, що проходить військову службу.

Сініцина Аліна. Коли сонечко весною землю пригрівало,

Сина в армію служити мати проводжала.

І стиснулось серце, очі засльозились

Як на хлопців – новобранців усіх подивилась.

Привикай же, сину, до життя в казармі,

Нехай ції роки не пройдуть замарно.

Вчись сумлінно й гідно ти бійцем ставати

І поважай старших, молодий солдате!

Слухай командирів – розуму навчайся,

Пиши листи друзям і не зазнавайся.

А як трапиться в житті скрутная хвилина,

Пам’ятай же, сину, що ти є людина.

Щоб душі твоєї злоба не скорила,

Підлість та підступність тебе не згубила,

Оминай дороги, де чвари і сварки

І не прикладайся ти часто до чарки,

Щоб тверезий розум тримав в віжках силу,

А любов та дружба розправляли крила.

Ведуча 2. Підтримує солдата на службі, дає силу та витримку, зігріває душу та серце юнака кохана дівчина, яка вірно чекає його на Батьківщині.

Ведуча 1. А, давай поміркуємо, яка доля спіткає хлопців в армії ?

Ведуча 2. Давай! Як ти думаєш, ким стануть наші хлопці?!

Ведуча 1. Я думаю, що Манько Микола буде сапером.

Ведуча 2. Чому?

Ведуча 1. Тому, що його розповіді завжди «зривають» сміх.

Ведуча 2. А ким буде Зиль Віктор?

Ведуча 1. Він буде генералом

Ведуча 2. Чому ти так вважаєш?

Ведуча 1. Ну, як чому, він же перший козак у нашій школі.

Ведуча 2. А де буде служити Шкільнюк Владислав?

Ведуча 1. Я думаю він стане танкістом, тому що під час уроків хлопець почувається «як у танку: вчитель викладає новий матеріал, а він музику слухає.

Ведуча 2. Ну, а Богатиренко Ігор?

Ведуча1. Я думаю він буде прикордонником.

Ведуча 2. Я не розумію, який зв’язок між Ігорем і кордоном?

Ведуча 1. Юнак добре знає іноземну мову і зможе відрізнити де свій, а де чужий.

Ведуча 2. Ну, а Ухін Валентин?

Ведуча 1. А цей «десантником» буде, бо кругом встигає відзначитися. І в спорті, і в навчанні він кращий серед хлопців.

Ведуча 2. І знову для вас звучить музичний номер.

Ведуча 1. Україна сьогодні - незалежна держава. Але на Сході України вже пятий рік поспіль йде війна. Безглузда війна. Війна, яка щоденно забирає життя як військових, так і мирного населення. Українські збройні сили покликані охороняти незалежність рідної землі. І наші хлопці, не шкодуючи свого здоровя та життя, виконують свій священний обовязок – боронять рідну землю від ворога. Тож давайте усі разом побажаємо швидкого завершення війни, щоб хлопці живими повернулися у свої сімі та розпочали нове життя – життя без війни.

Ведуча 2. Прийшов час визначити, кому із хлопців вдалося більш вправно виконати запропоновані завдання. Запрошуємо до слова позаштатного спостерігача Пономарьову Євгенію. Підбийте, будь ласка, підсумки.

Спостерігач. Найбільш вдало справився з завданнями і пройшов усі випробовування __________ . Вітаємо його гучними аплодисментами.

Ведуча 1. Дуже хочеться вірити в те, що війна припиниться раніше, ніж наші хлопці закінчать школу і у мирній країні служба в армії не буде тягарем, а приноситиме задоволення і бажання бути потрібним.

Ведуча 2. На цій позитивній ноті ми закінчуємо наше свято. Дякуємо за увагу. Бажаємо Вам миру, здійснення мрій і всього найкращого.

 

docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
14 жовтня 2018
Переглядів
1182
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку