Свято "Прощавай початкова,школо!"

Про матеріал

Стюардеса. Увага ! Увага! Дорогі випускники, гості, вчителі, батьки, бабусі та дідусі. Запрошуємо вас у плавання на кораблі «Мрія» у морський круїз . Об'являється реєстрація білетів на рейс 2008-2012.

Стюардеса. Шановні пасажири, рейс 2008-2012 корабля «Мрія» присвячується випускникам Шабської ЗОШ №1, протяжність 4 зіркових роки.

Стюардеса. Просимо вас залишити свої привітання й побажання у реєстраційній стійці в пам'ятному білеті.

Стюардеса. Просимо вас уточнити свої місця в І-му салоні.

Стюардеса. Шановні випускники! Шановні вчителі та батьки ! Шановні гості та всі присутні !

Перегляд файлу

Свя « ПРОЩАВАЙ ПОЧАТКОВА ШКОЛО !»

Стюардеса.      Увага ! Увага! Дорогі випускники, гості, вчителі, батьки, бабусі  та дідусі. Запрошуємо вас у плавання на кораблі «Мрія» у морський круїз . Об’являється реєстрація білетів на рейс 2008-2012.

Стюардеса.   Шановні пасажири, рейс 2008-2012 корабля «Мрія» присвячується випускникам Шабської ЗОШ №1, протяжність 4 зіркових роки.

Стюардеса.    Просимо вас залишити свої привітання й побажання у реєстраційній стійці в пам’ятному білеті.  

Стюардеса.    Просимо вас уточнити свої місця в І-му салоні.

Стюардеса.    Шановні випускники! Шановні вчителі та батьки ! Шановні гості та всі присутні !

Стюардеса.  Ми раді вас вітати на борту   корабля «Мрія». Температура за бортом 25-27 С, на борту 35-37 С. 

 Стюардеса.  Просимо сісти по комфортніше !

Стюардеса.  Під час плавання забороняється сумувати, катапультуватися з корабля прибуття в гавань об 14** годині по морському часу, говорити присутнім будь-що, окрім комплементів і подяк.

Стюардеса.  Під час плавання дозволяється проводити дегустації усіляких страв та коктейлів зіркової кухні, вітати один-одного із закінченням початкової школи.

Стюардеса.Приймати активну участь у тренінгах, заставляти приймати участь м’язів обличчя та тіла, розповсюджувати вірус гарного настрою.( звучить музика, вихід випускників)

СтCCтюардеса.Отжезіркові наші випускники на сцену запрошуються

Стюардеса.  В мирі широкім, в морі бурхливім, Серед  голосів і судеб людських . Зірки покажуть вам шлях. Де з 4-м класом прощатися час.

 Подивіться на наших дітей. Кожен із них зірка. А всі разом вони палаюче сузір’я.

Стюардеса. Вдумайтеся, дійсно, кожна людина несе в собі зіркове світло. Світло тієї зірки під якою він народився.

 Стюардеса. Зустрічайте овнів, левів та стрільців.Вогонь- покровитель людям народженим під цим знаком. Вони наділені  енергією,творчим потенціалом. Овни- довірливі. Їх супроводжує удача в мистецтві, бізнесі. Леви- володіють великим енергетичним потенціалом.Здатні працювати в одному напрямку. Стають артистами. Стрельці-романтики.Їх хвилює живопис і музика.

 Стюардеса. На сцену запрошуємо покровителів стихії Земля . Це тільці, діви, козероги. Люди, котрим покровительниця Земля дуже практичні, постійно відчувають під ногами твердий грунт. Тельці проявляють себе в мистецтві, театральних постановах. Діви відомі аналітичним розумом, логікою. А козероги-прекрасні керівники. Їх думки завжди продумані й зрозумілі.

Стюардеса. Люди, народжені під знаком Повітря наділені багатою уявою. Близнюки проявляють себе в літературі, рекламному агентстві. Терези вишукані смаком й почуттям гармонії. Водолеї - оригінальні міркуванням, багаті фантазією,  ідеями.

Стюардеса. І  четверта група – це раки , скорпіони, риби. Їх покровитель-Вода. Раки, чудові викладачі. Скорпіони приймають оптимальні рішення. Риби знаходять себе в психології.        ( Діти утворюють корабель.)

Діти.

Веселий вітер кличе у дорогу.                                                                                   В життєвий океан , бурхливий, непростий,                                                    На серці радість і щемка тривога.                                                                              Вітрила підійма наш корабель шкільний !

У вересневий день погожий,                                                                                          чи як лютий скрізь мете                                                                                                     Школа рідна, ти так схожа                                                                                                     з кораблем, що в даль пливе.

По слідах героїв Гріна,                                                                                                                                                                                                сторінками добрих книг,                     

Ми на кораблеві Мрія                                                                                                  Пливемо із року в рік.

Поглянь на небо скільки там зірок,                                                                                        І кожна –дивосвіт-притулок мрії.                                                                                         ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Стюардеса.  Шкільні роки. Як непомітно вони промайнули. Як складуться їхнє життя в 5 класі, відомо небу й зіркам. Хочеться вірити, що кожен учень народився під щасливою зіркою.

Стюардеса. Попутній вітер задмухує нам вітрила. Беремо курс у відкритий океан життя. Там ми побачимо як пройшли всі 4 роки.

 Стюардеса.  Корабель  відпливає, Прибрати швартовий.

Стюардеса.  Підняти  якір !

Стюардеса.  Зачекайте, зачекайте, хтось залишився на березі.

Стюардеса.  Без сумніву це може бути тільки Пеппі, яка ніяк не хоче бути                             . дорослою і залишити свій чарівний світ дитинства.                                                                .      (музика, витанцьовує Пеппі)                                                           _________________________________________________________________

Пеппі. Всі дорослі, нажаль раніше були дітьми.Нажаль не всі вони про це          .   пам’ятають. ( Роздає під музику всім випускникам морські камінчики).                  .З’ївши камінчики ви зможете згадати, як промайнули  1,2,3,4 класи.

  1. Ми не забудем ніколи ,

Першої тої путі,

Зошит, буквар свій у школі,

Вчительку першу в житті !

 

  1. Першої вчительки слово,                                                                                               Де б не стелилась нам путь,                                                                                                                   Так, як і матері мову,                                                                                                           нам ужитті не забуть.
  2. Спасибі вам, за те, що змалку,                                                                                                       коли прийшли ми в перший клас,                                                                                    Ви правди нас усіх навчали,                                                                                                  Ви стали мамою для нас.

4. Ми перегорнемо листки                                                             життя шкільного враз                                                                                                    Вже зараз ми випускники,                                                                                                      Але колись ішли до школи в перший клас                                                            Згадаємо  разом 4 радісних роки                                                                                       Веселі перерви, цікаві уроки.

Показ на проекторі   (міні –фільму).

Стюардеса.  Зліва по курсу Острів скарбів

 Стюардеса. Пірати, корсари.Як давно це здається було.

 Стюардеса.  А може і не було? Тільки в казках і легендах.

Стюардеса.  Та ні, я бачу їх , вони чекають на зустріч.

Під музику з’являються два пірати із скринькою.

 

Пірат. Дорогі випускники, ми до вас із дружнім візитом.

Пірат. Із таким ось реквізитом.Чим ви займались в школі?

Рапорт діти здають.

1. Оволодівши грамотою, всі учні в класі стали грамотними.

2. Учнями класу зачитано до дірок, перечитано і недочитано 3000художніх книжок.

3. Списано, переписано, недописано в зошитах багато десятків сторінок.

4. За чотири роки зароблено:  4750-дванадцяток, 6230-десяток, 7000-дев’яток, і затерто стільки ж двійок.

5. Загублено 15 поганих звичок, 30 авторучок, 120 олівців, з десяток гумок, 12 гудзиків.

6. Над важкими правилами поламано 5 голів, 9 стільців, 6 замків у портфелях і ранцях.

7. На території школи розбито 5 носів.

8. Вчителями випито 3 скляночки «Карвалолу».

9. Посаджено 25 дерев.

10. Хлопці і дівчата протягом чотирьох років жили цікаво і не збираються зупинятися на досягнутому.

Рапорт зданий.

Пірати. Цікаве життя у вас було !

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Під музику з’являється Пеппі.

Пеппі. Які ви молодці діти ! Я принесла вам зірку надії. На неї поглянь - і здійсняться всі мрії. Пилок хай яскравий обсипле усіх. Нехай запанує тут радість і сміх. Згиньте хвороби, неспокій, тривоги.                                                                                 Зірки хай до щастя стелятьб дороги.

( обсипає всіх)

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Пірати:  покидаючи острів «Дитинства» пам’ятайте – справжні скарби це скарби вашої доброти, щирість, совість та дружба.                                                             ______________________________________________________________________________________________________________________________________

 Стюардеса.  На горизонті я бачу парусник з червоними вітрилами.

 Стюардеса.  Це ж мис Доброї Надії.

Стюардеса.  Це добра ознака.Адже це символ здійснення найзаповітніших мрій. І чарівна Асоль запевняє нас в цьому, що на хвильках дуже цікаво на морі.  

 

Асоль. Любі мої ! Цінуйте свою мрію. Любіть її, боріться за неї і тоді в життя кожного ввійде червоний вітрильник надії. А мої вітання випускникам прийміть як талісман удачі ( кораблі)

У кожного з вас є своя мрія, захоплення. Отже кожен з вас і покаже на що здатен. Деякі з вас мріють стати футболістами, гітаристами, танцюристами, співаками)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Стюардеса. Ми  побували на мисі Доброї Надії. Багато чого вміють діти. Стюардеса. І не збираються зупинятися на досягнутому. 

Стюардеса. Я щось цікаве бачу. Так це ж  Острів…  

Стюардеса. Он на ньому якісь симпатичні і кумедні люди подають знаки з бажанням зустрітися.  

Стюардеса.  Пірати запрошують відпочити.                                                                          Танок «Зарядка»  

Стюардеса. Відпочивши, можна випити екзотичного соку.( роздає сік)              --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Стюардеса. По курсу бачу острів Щасливчиків. Це дуже важливий острів у житті наших випускників.

Стюардеса. А  хвильки тихенько нас наближають до нього.                                        -----------------------------------------------------------------------------------------------------------  Стюардеса.  Поки хвильки гойдали наш корабель, пропливала рибка і почула обіцянки учнів.

                                                   Обіцянка учнів                                                                Ми , учні 4-го класу, що переходимо до п’ятого класу обіцяємо :                          -- бігти до школи на перший урок з очима, що горять від допитливості !              --з вовчим апетитом поглинати всі знання і переварювати їх до кінця, щоб не було гальма !                                                                                                                                -- Обіцяємо перетворити нашу їдальню до 2018 року в в розкішний Макдональс !                                                                                                                               -- Обіцяємо підтримувати вогонь любові та поваги до вчителів і адміністрації школи !                                                                                                                                            -- Обіцяємо з гідністю донести високе звання «Учень школи» !                                   Обіцяємо !

Ведуча. Тата і мами, спасибі Вам за те, що ви подарували світу таких чудових дітей !                                                                                                                                              Родина, рід – які слова святі !                                                                                                       Вони потрібні кожному в житті.                                                                                                                І злагода і щастя і тепло,                                                                                                                                                   Щоб всім в  родині радісно було !

Ведуча .                                                                                                                                Сьогодні від батьків прийміть це диво,                                                                                                    Наш український пишний коровай.                                                                                                            І батько й мати, батьківська родина,                                                                                         Своїх дітей зі святом привітай !

Мати.              Дорогі наші діти,                                                                                 Виберіть чесну  життєву стежину,                                                                           Дитинства вашого квітне розмай                                                                                           Ми вам пахучий спекли коровай                                                                                           Лагідні руки це тісто місили                                                                                                 Хай не бракує снаги вам і сили,                                                                                                           Любляче серце його зігрівало                                                                                                                Щоб у житті вам добро квітувало.                                                                                                Впала у тісто солона сльоза.                                                                                                        Хай обмине вас  життєва гроза                                                                                                       Квітка калини на хлібові  цім -                                                                                           Щоб не забули ви батьківський дім !        

Батько.                                                                                                                                         Скуштуйте хліб, бо ним батьків родина                                                                                                    Благословляє вас як символом життя.                                                                                        Бо ним живе й міцніє Україна                                                                                                 Хай з хлібом буде ваше майбуття.                              

Нехай же вас Господь благословляє                                                                                                        У світлу путь , на добрії  діла,                                                                                             На вірну  стежку наставляє                                                                                                                  Щоб доля вам щасливою була.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Батьки відкривають горщик замотаний рушником, не простий, а чарівний.

Поклали жита, щоб веселіше, радісніше вам стало жити.

Та трохи гороху, щоб багатіли потроху,

Вкинули вам і квасолі для гарної творчої долі,

Додали і часнику, щоб усім ви були до смаку,

Та ще мірочку вівса, щоб частіше збиралася шкільна родина вся.

Цей символічний горщик і рецепт передаємо на збереження вам, бо коли ви наступного року зберетеся, у ньому можна буде і кашу зварити.                        Батьки співають  _________________________________________________      Дитина.

Дорогі батьки вам щиро вклоняємося,                                                                                     Щастя, здоров’я на многії  літа                                                                                                   Зичимо вам із любов’ю та шаною                        Квіти і вальс в подарунок прийміть.

Стюардеса. На згадку про подорож у дитинство,  у казку, діти нагороджують вас шановні мами і тата особливими медалями. Нехай ці медалі нагадують вам про наше свято. Залишайтеся завжди для своїх дітей добрими  феями і добрими чарівниками. Сімейного щастя вам усім !  

Дитина. Любі батьки !                                                                                                            Ми вам обіцяємо: учитись, дружити,                                                                                     Гарні оцінки додому носити.                                                                                                   Щоб дарувати радість вам,                                                                                                Любесеньким нашим батькам !                                                                                                --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Стюардеса.     Дорогі діти, вчителі хочуть сказати вам слова.                                                              Виступ вчителів .

Дорогі наші діти ! Палають в небі зірочки, як ліхтарики людської долі. Перед дорогою у 5-й клас ви загадали свої бажання. Нехай вони всі здійсняться.

Кожен з вас має свою найзаповітнішу мрію. Цінуйте її, любіть, боріться за неї   і  тоді в життя кожного   увійде червоний вітрильник надії.

Хай завжди яскраво сяє на вашому небосхилі провідна зірка.

Всі ми діти природи,віднесіться до неї з любов’ю  і вона віддячить вам тим же.

Наша планета величезна і на ній багато доріг. Бажаємо вам знайти свою і не збитися з правильного шляху.

Горе,яке розділить із тобою друг, стає меншим у два рази, а радість, якою ти поділишся з другом, стане у два рази більшою. Вірних друзів вам !

Через терни оман, помилок                                                                                                    Ви будуйте мости калинові,                                                                                                              Досягайте у всьому зірок                                                                                                                     Кожен день плекайте в любові.

Істина школи – в любові між учителями і учнями, а суть любові у тому сонечку, що знаходиться в серці. Тож прийміть частиночку нашого серця, як талісман удачі.                                                                     

_________________________________________________________________

Привітання вчителям

Стюардеса. О, вчителі… вони заслужили це право бути справжніми зірками школи. Та чи можливо б це було без наполегливої праці, наших учителів, які уміють запалювати зірки ?

Діти.

Ти учитель, ти сіяч недаремний,                                                                                                                    І невтомний мудрий садівник.                                                                                                                    Знаєш ти предивні таємниці                                                                                              Розум твій розпалює вогонь                                                                                                                     Лікар ти, котрийлікує душі                                                                                                   І до сонця повертає всіх,                                                                                                                                 Капітан у морі, ана суші-                                                                                                                           Ти наставник юних, молодих сердець.

Ти – коваль, поет, будівничий,                                                                                                            Добротворець і дозорець ти                                                                                                                       До дітей  тебе веде і кличе                                                                                                 Світлий образ нашої мети                                                                                                                  В день такий урочистий, святковий,                                                                                     Дозвольте вашу працю вшанувать                                                                                                  І квіти всі принесені сьогодні                                                                                                          Від всього серця вам подарувать.

Тільки є одна печаль                                                                                                      Вчителька не йде у 5 клас                                                                                   Розлучатися так жаль

Як швидко пролетіли роки… неначе дні,                                                                                       Ми так рости спішили, як трави навесні.

Із вами ми ділили                                                                                                                                            і радість і печаль                                                                                                                          Ми так рости спішили,                                                                                                              Тепер прощатись жаль.

Учителька найперша, як зіронька ясна,                                                                               На все життя у серці залишиться вона.

Терпляча, добра, мила,                                                                                                                         За кроком, крок щодня,                                                                                                                            І нас добра навчила, дала міцні знання.

Не скажеш: Стійте роки !                                                                                       Дитинство постривай !                                                                                                                                І школі початковій                                                                                                                          Ми скажем:  Прощавай !

Пісня

Вручають квіти.

Заключна частина.

Вже позаду початкові,                                                                                                                перейшли у 5 клас !                                                                                                                         Хай приймає старша школа,                                                                                                                    у свою сім’ю і нас !

Ой, провчилися ці роки,                                                                                                             ми ну просто залюбки,                                                                                                                        На уроках ми сороки,                                                                                                                       На перервах – козаки ! 

Всі куплети доспівали                                                                                                                                    Прощавай 4 клас !                                                                                                                      П’ятикласниками стали,                                                                                                Привітайте дружно нас !   

Сьогодні ми прощаємося з вами,                                                                                             Бо більше ви не будете нас вчить,                                                                                                 У клас до нас прийде вже інша мама,                                                                                Щоб за неправильнії вчинки посварить.

Шановна вчителько нова,                                                                                                                 За нас ви будьте певні,                                                                                                                                Хоч ми рухливі і шумні,                                                                                                                Зате розумні й чемні !

Хоч інколи ми пустуни маленькі,                                                                                                             Хоч часто в школі ми здіймаєм галас й сміх,                                                                                                    Та ми потягнемось до вас немов до неньки,                                                                                 Якщо полюбите ви щиро нас усіх !

Ми будемо учитися відмінно,                                                                                                                     Із поведінкою буде усе гаразд.                                                                                                          ……                                                                                                                                                                                                                                     Та ви прийміть нас в старший 5 клас !

Ми повернемося скоро                                                                                                                                  Щоб зібратись дружним колом                                                                                                 Школо, ми з тобою прощаємось,                                                                                                   Назавжди не покидаємо тебе.                                                                                                             Просто скажем  «Школо, до побачення ! Здрастуй літо золоте ! »

Це все ?

Ні !

Попереду  Канікули !                                                                                                            ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

docx
Додано
16 липня 2018
Переглядів
427
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку