Зимовий вернісаж Як святкують Новий рік

Про матеріал

1.Організація класу

Які свята відсвяткували?

Коли ви чуєте слово Новий рік,що уявляєте?

(Ялинку,Діда Мороза,Снігуроньку)Звучить музика.

Сьогодні незвичайний урок ми відправляємося у подорож «Зимовий вернісаж» .Під час подорожі ми будемо зупинятися на зупинках,де будемо дізнаватися про зустріч Нового року в різних країнах,про ялинку,Будемо грати ,співати ,виконувати творчі завдання.А на чому будемо подорожувати дізнаємося відгадавши загадку.

Перегляд файлу

1.Організація класу

Які  свята відсвяткували?

Коли ви чуєте слово Новий рік,що уявляєте?

(Ялинку,Діда Мороза,Снігуроньку)Звучить музика.

 

Сьогодні незвичайний урок ми відправляємося у подорож «Зимовий вернісаж» .Під час подорожі ми будемо зупинятися на зупинках,де будемо дізнаватися про зустріч Нового року в різних країнах,про ялинку,Будемо грати ,співати ,виконувати творчі завдання.А на чому будемо подорожувати дізнаємося відгадавши загадку.

 

 Загадка

 

Що то за віз?

Що без коліс.

Влітку відпочиває.

Взимку дітей катає.(Сани)Звучить музика

1зупинка Історична

 

Звідки приходить новий рік,цікаві факти з історії святкування Нового року.Це свято саме довгоочікуване,чарівне,яке люблять дорослі та діти.Це час красивої та доброї казки.Урочисте святкування Нового року було перенесено з1 березня на 1 січня в 153 році до нашої ери.Звучить музика Відправляємось

 

 

Японія- Щоб зустріти Новий рік в цій державі треба бути хорошим математиком , хоча б рахувати до 108,тому що в храмах дзвоники б ють в новорічну ніч 108 раз.

 

 

 

Китай- в Китаї на новий рік ставлять грошове дерево,дерево з якого трусять гроші.Це дерево мало забезпечувати в Новому році багатство,достаток.В Китаї це свято сімейне і всі бажають його зустріти у колі сім’ ї.Не можна в перші дні свята говорити слова з поганим змістом. Греція  - греки  відзначають 1 січня День Святого Василя .В Греції немає ні Санта Клауса ,ні діда Мороза.В цій країні відвідує будинки  Василь через комин ,тому коло нього залишають їжу.Греки запікають в пирогах монетки у кого попадеться монета буде щасливим.

 

 

 

Румунія-тут теж печуть пиріжки  з сюрпризом.Якщо попалась монета-будете багатими,обручка –чекає весілля ,лялька –поповнення в родині.

 

 

 

 

Болгарія- цікава прикмета,людина чхнувши за столом в новорічну ніч приносить в будинок щастя.Господарі дарують йому подарунки.

 

 

 

Швеція-діти цілий рік збирають непотрібний посуд,щоб в новорічну ніч розбити об ганок будинку.Чим більше шматочків від посуду,тим краще.Перед Новим роком діти обирають королеву світла –Люцію вся в білому ,на голові свічки,дарує дітям солодощі,подарунки,

 

 

 

Данія-готують рисовий пудинг з родзинками або мигдалем В цей день розповідають про тролів.

 

 

Галандія страшенний гамір,галас,В цій країні дуже голосно зустрічають Новий рік видають гудки машини,В порту кораблі,заводи,Галас відлякує злих духів.31 грудня День Сильвестра,хто прокинувся останнім,дають прізвисько Сильвестр.

 

 

Германія ми звикли ,що новий рік приходить до нас сам,а ось німці встрибують у новорічню ніч.Всі від маленького до старого в кулачки беруть монетки по старинному звичаю залазять на стіл,стілець та встрибують у новий рік.У німців обов’язково на новорічному столі гусак запечений.А ще запечений будиночок Казковий.

 

 

Англія саме в Англії створений звичай обмінюватися Новорічними листівками.

 

 

 

Фінляндія –запалюють Різдвяні вогники в офісах,в будинках,магазинах

 

 

 

В Італії під Новий рік зазвичай викидають старі речі.Да діте приходить Баббо Натале це до слухняних дітей і приносить подарунки та солодощі,а до бешкетників приходить Бефана,вона стрибає через димар і балуваним дітям дістається вуглинка .

 

 

 

Індія –люди прикрашають себе рожевими,червоними ,білими квітами.Дітям на розносі дарують подарунки,вони обирають закритими очима.

 

Болгарія в новорічну ніч ,коли всі зібралися вимикається світло на 3 хвилини.Це хвилини новорічних поцілунків,таємницю зберігає темінь.

 

Іспанія Дід Мороз(Святий Миколай)Він їде на конях жебраки,допомагають  нести подарунки.

 

 

В Узбекистані Карбобо-в смугастому халаті на ослику.

Фінський Дід Мороз-Йоллупуккі відповідає на дитячі листи.В Норвегії Ниссе симпатичник маленький домовик,любить солодощі,молоко.

 

 

У Канаді, США,Великобританії- Санта – Клаус їздить на оленях.

 

 

 

На Україні- Дід Морз.Жінка –Зима,онучка –Снігуронька.

 

 

Гра Описати Діда Мороза

 

 

Розповідь вчителя.В Новий рік на Україну приходить Дід Мороз і дарує дітям подарунки.Подарунки у мішку за спиною,шуба синього,червоного кольору,розшита візерунками.Червона шапка,довга біла борода,вуса.,посох у руці,на ногах валянки.Їздить на трійці коней,на лижах або ходить пішки.

 

 

 

 

Зупинка Ігрова

 

 

 

Гра Посох(Під музику передають посох,коли музика зупинилася у кого посох заморожений стоїть ітд)

 

Сніжки(Кидають сніжки у валянки або кошик)

 

Крижинка(В тарілочках лід розтопити подихом)

 

Рукавичка(В рукавичках розгорнути цукерки)

 

 

Чарівний мішок(Під музику передають мішок у кого в руках розповідає вірш про зиму,ітд)

 

 

Мандаринка(Хто швидше почистить мандаринку)

 

 

 

Зупинка Творча

 

 

На Україні Новий рік не можна уявити без ялинки.

Релакс Потерти ялинку пальчиками.

 

Чим прикрашають ялинку?

 

 

 

Розповідь вчителя У 1605 році в Єльзасів будинках почали прикрашати ялинку-цукерками,печивом,трояндами з кольорового паперу. Трохи пізніше прикрашати почали іграшками. Встановлювалась на початку тільки в багатих людей.

 

 

Створення сніжинок.Створення ялинки із кольорового паперу.

 

Зупинка Танцювальна

 

 

Виконують танцювальний танок.

 

Підсумок уроку

 

Сюрприз Вчитель роздає подарунки

 

Який же рік без побажань

 

Мікрофон Побажання батькам,вчителю,однокласникам.Під бій годинника люди загадують мрії не забудьте загадати бажання

 

doc
Додано
17 липня 2018
Переглядів
554
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку