Текстильні органайзери з кишенями

Про матеріал
Об’єкт проектної діяльності : Органайзер Основна технологія: Технологія обробки текстильних матеріалів машинним способом. Додаткова технологія: Технологія виготовлення вишитих виробів. Технологія виготовлення аплікації. Урок на тему:Текстильні органайзери з кишенями
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Текстильні органайзери з кишенями

Номер слайду 2

Це:великий тканинний відріз для 2-х сторонньої основи вироби;тканина меншого розміру для кишень;міцний тонкий пластик для кріплення деталей (замінюють дублерином, який клеїться праскою);коса бейка або стрічка для обробки виробу;люверси. Органайзери для зберігання речей з кишенями зробити не складно. Для виготовлення базового варіанту будуть потрібні нескладні матеріали.

Номер слайду 3

Пошиття виконують вручну або на швейній машинці. Спочатку рекомендується визначитися з розміром тканинної моделі і величиною кишень. В якості стандартного шаблону використовують аркуш А 4. З пластикового матеріалу вирізати прямокутні фігури відповідного масштабу, а з тканини – заготовки в 2 рази більше. Слід залишити 2-3 см на обсяг деталей і врахувати припуски на шви. Кожен сегмент кишеньки перегнути навпіл лицьовою стороною назовні, помістити всередину відрізок пластику і відстрочити по верху. Порядок виконання:

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Матеріал з боків запрасувати зовні у вигляді «гармошки» так, щоб з бічної сторони залишилися припуски. Далі потрібно відстрочити крайові згини кишені. Аналогічним способом обробити кожен кишеньку. Щоб виготовити основу органайзера, необхідно пластиковий шматок розмістити між пластами подвійний тканинної заготовки. На створене підстава накласти дрібні деталі і зафіксувати їх шпильками. Кишені пришити до головного модуля. Потім беруть круглий предмет і використовуючи його як шаблон, закруглюють куточки основи. Обробити виріб бейкой або стрічкою по колу. Розмітити місце установки люверсів і прикріпити їх.

Номер слайду 7

Перший етап передбачає вирізання з щільного матеріалу 2-х прямокутників, величиною 80 х 40 см (за бажанням вибирають будь-які розміри). Створені сегменти зшити спочатку зворотним боком догори, потім вивернути їх на обличчя і прострочити по краях. З цієї або іншої підходящої тканини вирізати 4 смужки. З смуг оформити 4 кишенькові лінії, у кожній з яких по 2 кишені. Далі верхні краї тканинної доріжки підвернути і обшити барвистою стрічкою або прикрасити аплікацією. Кожній кишені слід додати глибину за допомогою 2-х складок, які не закріплюють зверху. Смужку зігнути прошивши з 3-х сторін і між кишеньками. Внизу нижній край вшитих мішечків закрити тканиною або стрічкою. Вона прикриє край і закріпить складки. Варіант виготовлення органайзера для передпокою:

Номер слайду 8

pptx
Пов’язані теми
Технології, 7 клас, Презентації
Додано
25 лютого 2023
Переглядів
255
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку