Тема: Харчування і здоров’я

Про матеріал
Збагатити знання учнів про основні правила харчування і приготування їжі; розширити знання дітей про культуру і традиції харчування; навчити вибирати корисну для здоров’я їжу; виховувати навички культури і гігієни правильного харчування. Обладнання: картки із завданнями, ноутбук, проектор, камінці, аркуші паперу, деревце – яблуня, яблука.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Вправа « Комплімент»

Номер слайду 4

Вправа « Очікування»

Номер слайду 5

Тема уроку: «Харчування і здоров’я»

Номер слайду 6

На уроці: Не просто слухати, а чути. Не просто відповідати, а міркувати, Дружно й плідно працювати.

Номер слайду 7

Мозковий штурм - Як ви вважаєте, навіщо людина щодня вживає їжу?

Номер слайду 8

Коли людина недоїдає, тобто вживає недостатню кількість їжі, вона буде кволою, непрацездатною, а може і захворіти. Але і переїдання теж шкідливе для здоров’я

Номер слайду 9

Кожна країна має свої традиції харчування. Сьогодні ми поговоримо про національну страву українців. Це та страва, яку готують матусі, бабусі в кожній українській родині.

Номер слайду 10

Енергайзер « Борщ»

Номер слайду 11

Правила роботи в класі Говорити по черзі. 2. Не перебивати того, хто говорить. 3. Критикувати ідею, а не особу, яка її висловила. 4. Дотримуватися правила «піднятої» руки. 5.Поважати всі висловленні думки.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Хот - дог

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Є ще одне важливе правило, яке стосується «швидкої їжі». Як же бути, коли ми відчуваємо голод: купити хот-дог? Голод ми втамуємо, але користі організму не принесемо. Навпаки нашкодимо йому.

Номер слайду 16

Руханка

Номер слайду 17

Гра «ДЕШИФРАТОР» Ваше завдання : закреслити ДРУГУ букву, щоб дізнатись, чарівні речовини, які допомагають нам бути здоровими ВЕІАТОАРМДІВНЦИ

Номер слайду 18

Вітаміни Слово “Вітаміни” походить від латинського слова “Віта” – ЖИТТЯ. Якщо вітамінів не вистачає, людина тяжко хворіє. Вітаміни потрібні для нормального росту і розвитку дитячого організму.

Номер слайду 19

Робота в парах   П Ш О В О Ч І М Е Д Ф Х С О Ф Р У К Т И К М О Л О К О Л Д П Ж Р И Б А А Б М’ Я С О Ц -Ваше завдання із запропонованих на картках літер відшукати слова – назви корисних харчових продуктів Овочі Фрукти Мед Молоко Риба М’ясо

Номер слайду 20

Притча « Крамниця бажань»

Номер слайду 21

Гра « Кошик сміття» - Назвіть, яку корисну звичку ви візьмете для себе, після сьогоднішнього уроку?

Номер слайду 22

Тепер буду я вже знати, Що про здоров’я треба дбати. Фізкультурою буду займатись, На повітрі більше гратись. Корисну їжу буду споживати, Про овочі та фрукти буду пам’ятати. Буду їсти разом з вами яблука смачненькі, І солодкі, і кисленькі, Щоб були всі здоровенькі.

Номер слайду 23

Гра «Подаруй Камінчик» Станьмо в коло,візьміть камінчик і подаруйте його тому, кому ви бажаєте, але зі словами: «Я дарую тобі цей камінчик, тому що ти най…»

Номер слайду 24

« Бажаємо Вам щастя…» ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

ppt
Додав(-ла)
Клименко Юлия
Додано
14 лютого 2022
Переглядів
354
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку