Тема: Інформаційні системи як важливі складники й ознаки сучасного суспільства

Про матеріал
Інформаційні системи як важливі складники й ознаки сучасного суспільства. ТИ ДІЗНАЄШСЯ: 1) ЩО ЯВЛЯЄ СОБОЮ ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА. 2) ЯКІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ. 3) ЯКІ ЕТАПИ СТАНОВЛЕННЯ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ. 4) ЯКИМИ БУВАЮТЬ ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформаційні системи як важливі складники й ознаки сучасного суспільства

Номер слайду 2

Цілі: навчальна: ознайомити з різновидами інформаційних систем, їх класифікацією; розглянути структуру інформаційної системи, її апаратну та програмну складові; розвивальна: розвивати логічне мислення, пам’ять; формувати вміння узагальнювати; розвиток гнучкості мислення, предметної уваги; виховна: виховувати інформаційну культуру, виховання уміння працювати в групі; формування позитивного ставлення до навчання.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

СИСТЕМА - множина взаємопов'язаних елементів, що утворюють єдине ціле, взаємодіють із середовищем та між собою, і мають мету. ВИВЧАЄМО ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА Інформаційна система - сукупність організаційних і технічних засобів для збереження та обробки інформації з метою забезпечення інформаційних потреб користувачів.

Номер слайду 5

Сукупність взаємопов'язаних елементів, яка призначена для реалізації інформаційних процесів, називається інформаційною системою

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Інформаційні технології Технологія – спосіб зробити «продукт» з вихідних матеріалів (з гарантованим результатом!). Нові (комп’ютерні) ІТ – технології, пов’язані з використанням комп’ютерів і програмного забезпечення для збереження, захисту, опрацювання і передачі інформації.

Номер слайду 8

Інформаційні технології описують особливості здійснення інформаційних процесів з використанням комп’ютерної техніки. Інформаційні технології класифікують: • залежно від типів даних, які опрацьовуються під час їх реалізації, наприклад текстові, графічні, числові, мультимедійні інформаційні технології; • за провідним інформаційним процесом, який реалізує ця технологія, наприклад інформаційні технології передавання, опрацювання, зберігання даних; • за основною метою здійснення інформаційних процесів.

Номер слайду 9

Домашнє завдання Вивчити §2 стор. 14-24 Опрацювати всі запитання і завдання з рубрик Заповнити словничок

ppt
До підручника
Інформатика (рівень стандарту) 10 клас (Морзе Н.В., Вембер В.П., Кузьмінська О.Г.)
Додано
2 березня 2021
Переглядів
3072
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку