Тема уроку: Поняття миттєвого повідомлення. Спілкування в чатах. Поняття форуму.

Про матеріал

Мета уроку:

- ознайомити учнів з поняттями миттєвого повідомлення, чату, форуму;

- вчити учнів розрізняти дані служби Інтернету;

- розвивати увагу, працелюбність, навички самостійної роботи;

- виховувати інтерес до предмету.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

АБВГҐ ДЕЄЖЗ ИЙІЇК ЛМНОП РСТУФ ХЧЦШЩ ЬЮЯ 6 1 5

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Серед комунікаційних служб Інтернету, одними з наймолодших є служби миттєвого обміну повідомленнями, або ІМ-служби. Служби миттєвого обміну повідомленнями – служби Інтернету, призначені для забезпечення передавання повідомлень мережею в режимі реального часу. Клієнтські програми служб миттєвого обміну повідомленнями називають ІМ- месенджерами або Інтернет- пейджерами. Приклади: ICQ, Skype, MSN, Windows Live Messenger.

Номер слайду 8

Складові ІМ Система ідентифікації користувача Система обліку стану клієнтів Система доставки повідомлень

Номер слайду 9

Форум – це довготривалі, постійно діючі, телеконференції, в ході яких співрозмовники надсилають і читають текстові повідомлення в зручний для них час. Форум – служба Інтернету, призначена для організації довготривалих телеконференцій, доступ до ресурсів якої можна отримати, використовуючи веб-інтерфейс.

Номер слайду 10

Тред або нитка – ланцюжок повідомлень на форумі, що відповідями на повідомлення теми форуму. Флуд – повідомлення, які не мають сенсу. Флейм – образи учасників форуму,провокації конфліктів. Бан – покарання за порушення правил форуму. Тролі – особи, які цілеспрямовано намагаються спровокувати конфлікти між учасниками форуму. Модератор – користувач форуму, що слідкує за дотриманням теми обговорення та контролює виконання правил спілкування у форумі.

Номер слайду 11

Чат – це телеконференція, що відбувається в реальному часі. Чат – служба Інтернету, призначена для організації спілкування групи користувачів у режимі реального часу. Кімната для розмов – віртуальний простір, в якому відбувається обмін повідомленнями. Головна відмінність від форуму: повідомлення не зберігаються.

Номер слайду 12

Tweet – щебетати, базікати. Повідомлення в дану мережу можна надсилати, використовуючи веб-інтерфейс програми-клієнти або sms. Унаслідок простоти надсилання повідомлень і швидкості розповсюдження новин мережу Twitter називають новим видом ЗМІ. Станом на квітень 2012 року в мережі було зареєстровано 105 мільйонів користувачів, з них більше 40 тисяч з України.

Номер слайду 13

Можливість Електронна пошта Обмін миттєвими повідомленнями Форуми Чати Текстові повідомлення Голосові повідомлення Спілкування в реальному часі Голосове спілкування Пересилання файлів Список контактів Пошук нових контактів Контроль правил спілкування з боку модераторів

Номер слайду 14

1. Конспект. 2. Що таке “Банхаммер”? 3. Повідомлення: “Правила етикету в мережному спілкуванні”.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ткаченко Валентина
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Інформатика (рівень стандарту) 10 клас (Морзе Н.В., Вембер В.П., Кузьмінська О.Г.)
Додано
30 липня 2018
Переглядів
1729
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку