Тема. «Виховувати дітей – право і обов'язок батьків. Це зрозуміло, оскільки виховання є продовженням народження дитини»

Про матеріал
Доки у вас у хаті не буде християнського ладу, - доки батько родини не буде добрим мужем для своєї дружини і добрим батьком для своїх дітей, доки жінка не сповнятиме як слід своїх обов’язків щодо свого мужа, доки батьки не дбатимуть про виховання дітей, доки діти не навчаться шанувати своїх батьків, - доти і чоловік, і жінка, і діти не будуть добрими християнами, хоча б і до церкви ходили та інші християнські обов’язки виконували!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель початкових класі Паращинець С. Д. ПЕДАГОГІЧНЕ ЧИТАННЯ  Тема. «Виховувати дітей – право і обов'язок батьків. Це зрозуміло, оскільки виховання є продовженням народження дитини» 2014

Номер слайду 2

Ведучи скромне монаше життя, архиєрей усі прибутки жертвував на народні цілі. Щороку своїм коштом утримував десятки юнаків і дівчат, дбаючи про їхню освіту.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Основна мета християнського виховання – це розкрити в дитині образ Божий, допомогти їй звільнитися від влади гріха.

Номер слайду 5

Сім’я – це первинне середовище, в якому розвивається особистість дитини, де контакти з іншими безпосередні, тому що це єдине місце, де одні спостерігають за іншими, взаємно пізнаючи добрі та погані сторони.

Номер слайду 6

«Батьки, старанно виховуйте своїх дітей!.. Пам’ятайте й те, що Ваша хата є першою і найважливішою, в якій діти Ваші мають навчитися любити Бога й людей»

Номер слайду 7

Хрещення Миропомазання

Номер слайду 8

Сповідь Причастя

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Вчіть дітей в Ім’я Боже; Вчіть їх за допомогою природи; Вчіть їх з допомогою християнських образів; Пояснюйте їм церковний рік; Завжди і в усьому звертайте думку дітей до Бога.

Номер слайду 12

Десять заповідей божих на виховання дітей 1. Виховуйте дітей у дусі святої віри. 2. Не дозволяйте дітям божитися або вимовляти ім’я Боже чи святих без почесті. 3. Ведіть дітей у день святочний на Службу Божу. 4. Живіть так, щоб діти мусіли вас шанувати, любити і слухати 5. Не допускайте ніколи ворожнечі вдома. 6. Чувайте над невинністю дітей. Не дозволяйте їм на найменшу нескромність у поведінці. 7. Виховуйте в дітей почуття справедливості. 8. Карайте дітей за неправду, але карайте без гніву і без пристрасті. 9. Навчіть дітей коротких взивань до Бога, або коротких молитов. 10. Виховуйте дітей так, щоб їх привчати до ощадливості й невибагливості в одязі та їжі.

Номер слайду 13

Перестороги: Батько і мати мають бути однієї думки, коли йдеться про повчання або покарання дитини

Номер слайду 14

Шукайте загублену овечку

Номер слайду 15

Доки у вас у хаті не буде християнського ладу, - доки батько родини не буде добрим мужем для своєї дружини і добрим батьком для своїх дітей, доки жінка не сповнятиме як слід своїх обов’язків щодо свого мужа, доки батьки не дбатимуть про виховання дітей, доки діти не навчаться шанувати своїх батьків, - доти і чоловік, і жінка, і діти не будуть добрими християнами, хоча б і до церкви ходили та інші християнські обов’язки виконували! (митр. Андрей Шептицький, Послання, 1900).

Номер слайду 16

Щиро вітаю всіх з Новим роком та Різдвом Христовим! Нехай Новий рік увійде у ваші домівки щедрим і веселим гостем, засіє ваші родини злагодою, подарує багато нових успіхів на життєвих шляхах! Хай ваше життя осяє Боже благословення, а оптимізм утвердить вас на добрі справи. Зичу міцного здоров’я, добробуту, сімейного затишку та щасливої долі вам і вашим родинам! Нехай чарівні новорічні дзвони й різдвяні колядки, наповнять рік прийдешній та Ваше життя мудрими рішеннями, творчими успіхами та необмеженими можливостями. Щасливого Нового року та веселого Різдва!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
26 лютого 2020
Переглядів
677
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку