Тест "Природничі науки"

Про матеріал
Тест містить 8 запитань. З яких 7 - відкритого типу, 1 закритого і потребує розлогої відповіді. 6 тестів з вибором однієї правильної відповіді, 1 - із вибором декількох правильних відповідей. Оскільки питання досить обширні і потребують досить тривалого часу для зачитання учнями 5 класу, то лібше його проводити фронтально, щоб вчитель сам зачитав завдання. Це скоротить час на виконання завдання. Тест складено за підручником: Природознавство. 5 кл. : підруч. для закладів загальної середньої освіти / О. Г. Ярошенко, В. М. Бойко. — Вид. 2-ге, доопр. — К. : Видавництво «Світоч», 2018. — 224 с. : іл.
Перегляд файлу

Тест. Природничі науки

1. З даного переліку оберіть природничі науки.

А Фізика       Б Хімія        В Географія

 Г Фізкультура      Д Математика      Е Українська мова

2. Про яку науку йдеться? Наука про речовини та перетворення одних речовин на інші. Знання цієї науки використовують для виготовлення ліків і косметичних засобів, виплавлення металів із руд, виробництва фарб і лаків, продуктів харчування.

 

А  фізика,     Б   біологія,     В    хімія,        Г екологія

 

3. Про яку науку йдеться? Ввивчає будову і взаємодію тіл, різноманітні явища природи. Наприклад: рух тіл, поширення світла і звуку, дію магніту. Завдяки знанням із цієї науки  створено побутові прилади, різноманітні засоби зв’язку, зокрема телефони та Інтернет. На підприємствах працюють механізми, розвивається машинобудування, виготовляється багато необхідних для людини предметів.

 

А  фізика,     Б   біологія,     В    хімія,        Г екологія

 

4. Наука, що вивчає тіла живої природи. Науковці даної галузі досліджують рослини, тварин, гриби, мікроорганізми, їх будову та поведінку.

 

А  фізика,     Б   біологія,     В    хімія,        Г екологія

 

5.  Наука, яка вивчає і пояснює особливості явищ  природи на Землі, окремих материках, у певній країні чи населеному пункті. Знання, здобуті цією наукою, допомогли скласти географічні карти світу та України, на яких позначено гори і рівнини, водойми і корисні копалини, рослинність і тваринний світ, міста і села.

А  фізика,     Б   біологія,     В    хімія,        Г географія

 

6.  Наука, що вивчає небесні тіла: зорі, планети, комети тощо. Вчені цієї галузі досліджують будову і рух небесних тіл, їх вплив на нашу планету. Завдяки сучасним приладам та обсерваторіям ми маємо змогу завчасно дізнаватися про наближення до Землі малих небесних тіл.

А  фізика,     Б   астрономія,     В    хімія,        Г географія

 

7.  Наука, що вивчає взаємозв’язки організмів між собою і з навколишнім середовищем.

А  фізика,     Б   біологія,     В    хімія,        Г екологія

 

8. Яке значення мають знання з природничих наук. Обґрунтуйте свою думку.

docx
Додано
25 вересня 2020
Переглядів
647
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку