Закусочний стіл

Додано: 27 лютого
Предмет: Технології, 11 клас
Копія з тесту: 10 клас Закусочний стіл
20 запитань
Запитання 1

Невеличкі кошики з тіста з начинкою (до 10 см у діаметрі) мають назву...

варіанти відповідей

Профітролі

Закусочні кульки

Тарталетки

Канапе

Запитання 2

Тарталетки найчастіше випікають 

варіанти відповідей

з пісочного тіста

з дріжджового тіста


з листкового тіста


з прісного тіста

Запитання 3

Невеликі кулінарні вироби 2-4 см у діаметрі із заварного тіста з різними начинками: заварний крем, салат, гриби, м'ясо та ін. мають назву

варіанти відповідей

Валовани

Канапе

Профітролі

Тарталетки

Запитання 4

До холодних страв і закусок належать:

варіанти відповідей

прозорі супи, борщі, щі, розсольники, молочні, круп'яні, овочеві супи, супи-пюре

бутерброди (відкриті й закриті); салати й вінегрети; закуски з овочів і грибів; холодні страви з риби й морепродуктів, м’яса й птиці; страви з яєць

окрошка, холодний борщ, щі зелені, юшка з буряків

гарніри овочеві, круп’яні, з макаронних виробів тощо

Запитання 5

Бутерброди поділяють на такі основні групи:

варіанти відповідей

відкриті (прості й складні - асорті)

закриті (сандвічі)

закусочні (канапе)

гарячі

обідні

гастрономічні

Запитання 6

Канапе́ (фр. canapé)- це

варіанти відповідей

невеликий шматок хліба (як правило, багета) із різними видами закуски на ньому

різновид бутерброда, складений з двох або декількох скибочок хліба ( булки) і одного або декількох шарів м'яса та інших начинок.

крихітні бутерброди масою 10-30 г, товщиною 0,5-7 см


бутерброд із сосискою або ковбаскою

Запитання 7

Вимоги до якості бутербродів

варіанти відповідей

Продукти акуратно нарізані, зачищені і викладені на скибочці хліба, мають гладеньку поверхню, смак і запах властивий використаним продуктам. Хліб не черствий, товщина скибочки для відкритих бутербродів – 1-1,5 см, закритих – 0,5.

Хліб повинен бути не дуже м'яким, щоб його можна було легко нарізати, і не зовсім черствим.

Бутербродні вироби не підлягають тривалому зберіганню, тому їх готують безпосередньо перед реалізацією.

Подають бутерброди на блюдах, вазах з плоскими краями або на малих столових чи закусочних тарілках, які покривають паперовими серветками або серветками з тканини.

Запитання 8

Який продукт є обов'язковим для приготування бутербродів?

варіанти відповідей

ковбаса

масло

хліб

сир

Запитання 9

Як називається вид закуски - невеликі кулінарні вироби французької кухні із заварного тіста з різними начинками?

варіанти відповідей

канапе

тарталетки

профітролі

равіолі

Запитання 10

Як називаються маленькі відкриті закусочні бутерброди?

варіанти відповідей

тости

гамбургери

сендвічі

канапе

Запитання 11

Оберіть фото страв, які відносяться до закусок

варіанти відповідей
Запитання 12

Оберіть страви, які НЕ належать до закусочного столу

варіанти відповідей
Запитання 13

Назвіть столові прибори, якими сервірують стіл, для подавання холодних страв та закусок:

варіанти відповідей

столовий;

десертний;

закусочний;

чайний

Запитання 14

Температура подачі холодних страв та закусок має становити

варіанти відповідей

15-170С;

5- 70С;

0-30С

10-120С

Запитання 15

Салати із варених овочів, картопляні з м'ясними, рибними продуктами подають

варіанти відповідей

на закусочних тарілках;

у салатниках, вазах, тарталетках, кошиках із заварного тіста;

на металевих блюдах;

на порцелянових підносах.

Запитання 16

Позначте зображення відкритих бутербродів

варіанти відповідей
Запитання 17

Позначте усі зображення холодних закусок

варіанти відповідей
Запитання 18

Сервірування столу це...

варіанти відповідей

Процес накривання столу;

прикраса страв для додавання їм зовні цікавого виду;

використання скатерки та посуду в одній кольоровій гамі;

розташування посуду, приборів, страв і декору на столі так, щоб гостям було комфортно, зручно і приємно

Запитання 19

Значення закусок і холодних страв у харчуванні

варіанти відповідей

збудження апетиту

поліпшення засвоюваності їжі

стимулювання діяльності травних залоз

швидке наповнення шлунку

Запитання 20

Позначте зображення закритих бутербродів

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест