5 кл. Прийоми складання серветок. Схема сервірування святкового столу.

Додано: 8 травня 2020
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 84 рази
12 запитань
Запитання 1

Сервіруваня  – це підготовка  столу до сніданку, обіду, вечері, святковому застіллю, банкету-фуршету, банкету-коктейлю, чайній церемонії. 

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 2

Мета сервірування 

варіанти відповідей

створити зручності гостям під час прийому їжі

сприяти всановленню гарного настрою

виразити свою уважність та доброзичливість

Запитання 3

   Створити святкову атмосферу та затишок допомужть:


варіанти відповідей
Запитання 4

Скатертини та серветки класифікують за такими параметрами:

варіанти відповідей

матеріал

розмір

колір

призначення

Запитання 5

Верхні скатерті повинні відповідати формі та розмірам столу і мати спуск на всі боки

варіанти відповідей

не менше 25см 

не більше 70 см

не менше 10 см

Запитання 6

Пастельні тони при оформленні столу

варіанти відповідей
Запитання 7

 Мулетон - це

варіанти відповідей

Верхня скатертина

Чохол для стільниці

Нижня скатертина

Запитання 8

 Сет - це

варіанти відповідей
Запитання 9

Офіціанти обносять гостей стравами по черзі і накладають їх на тарілки -  


варіанти відповідей

англійська подача страв

українська подача страв

французька подача страв

Запитання 10

Мовою столових приборів - кінець трапези

варіанти відповідей
Запитання 11

Квіти на столі потрібно ставити в неглибокі ємності, щоб не затуляли співрозмовникам поле зору. 

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 12

Букет повинен гармоніювати з тоном скатертини, серветок і поєднуватись із сервіруванням столу.

варіанти відповідей

так

ні

не завжди

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест