6 кл._Комплексна підсумкова робота за І семестр_ГР.2

Додано: 23 грудня
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
6 запитань
Запитання 1

Харчовий продукт краще не купувати, якщо:


варіанти відповідей

На упаковці добре видно назву і склад харчового продукту


Позначено кількість харчового продукту в одиницях виміру


На упаковці немає часових характеристик придатності харчового продукту


Упаковка/ємність пошкоджена, деформована 

Запитання 2

Які харчові добавки зберігають консистенцію продукту?


варіанти відповідей

Барвники

 

Стабілізатори


Консерванти


Підсилювачі смаку та аромату

Запитання 3

Оберіть правильні/вірні твердження щодо догляду за шкірою:


варіанти відповідей

Мікроби найкраще почуваються в теплому та вологому середовищі і можуть спричинити запалення. Щоб запобігти цьому, слід щодня митися і вдягати чисту білизну.


Якщо немає можливості прийняти душ, можна тимчасово скористатися вологими серветками


Завжди намилюйтеся знизу догори: спершу ноги, відтак руки та тулуб, а насамкінець — обличчя


Спочатку відкривайте гарячу воду, а потім — холодну

Запитання 4

Оберіть найнебезпечніші інфекційні захворювання людства:


 

варіанти відповідей

Онкологія (рак)

Алергія


COVID–19


Ебола

Запитання 5

Чинники ризику туберкульозу:


варіанти відповідей

Шкідливі звички, стрес


Дотримання правил гігієни


Щеплення БЦЖ


Хронічні захворювання

Запитання 6

ВІЛ не передається:



варіанти відповідей

Через повітря, воду, продукти харчування, одяг, посуд, постільну білизну


У разі використання нестерильних голок, шприців, інструментів для татуювання та пірсингу


При чханні, кашлі


Під час переливання інфікованої крові чи пересадки донорських органів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест