9 клас. Ліпіди, білки, вуглеводи

Додано: 24 вересня
Предмет: Біологія, 9 клас
24 запитання
Запитання 1

Мономерами ліпідів є

варіанти відповідей

Нуклеїнові кислоти

Гліцерин, жирні кислоти

Амінокислоти

Моносахариди

Запитання 2

Мономерами вуглеводів є

варіанти відповідей

Нуклеїнові кислоти

 Гліцерин, жирні кислоти

 Амінокислоти

 Моносахариди

Запитання 3

Мономерами білків є

варіанти відповідей

Нуклеїнові кислоти

 Гліцерин, жирні кислоти

Амінокислоти

Моносахариди

Запитання 4

Амінокислоти з'єднуються ... зв'язком

варіанти відповідей

Пептидним

Водневим

Запитання 5

Скільки існує структурних організацій білків?

варіанти відповідей

5

3

2

4

Запитання 6

До яких вуглеводів належать пентози?

варіанти відповідей

Моносахариди

Олігосахариди

Полісахариди

Запитання 7

Властивості білків

варіанти відповідей

Денатурація

Кремація

Ренатурація

Деструкція

Запитання 8

До простих ліпідів відносяться

варіанти відповідей

Жири

Фосфоліпіди

Воски

Ліпопротеїди

Гліколіпіди

Запитання 9

З чого утворюються біополімери?

варіанти відповідей

Мономерів

Моносахаридів

Мінеральних солей

Запитання 10

Розчинні у воді вуглеводи

варіанти відповідей

Полісахариди

Олігосахариди (дисахариди)

Моносахариди

Запитання 11

1г вуглеводів =

варіанти відповідей

38,9 кДж енергії

23,4 кДж енергії

17,6 кДж енергії

17,7 кДж енергії

Запитання 12

Об'єднання кількох глобул білка - це

варіанти відповідей

Первинна структура білків

Вторинна структура білків

Третинна структура білків

Червертинна структура білків

Запитання 13

Вибери структурну формулу амінокислоти

варіанти відповідей
Запитання 14

Скільки амінокислот входять до складу білків?

варіанти відповідей

50

100

20

200

Запитання 15

Амінокислоти організму людини і тварини , які здатні синтезуватися з продуктів обміну

варіанти відповідей

Незамінні

Замінні

Запитання 16

Яку структуру просторової організації білка зображено?

варіанти відповідей

первинну

вторинну

третинну

четвертинну

Запитання 17

Яку структуру білка зображено?

варіанти відповідей

первинну

вторинну

третинну

четвертинну

Запитання 18

Процес руйнування природної структури білків, який супроводжується розгортанням білкової молекули, без зміни її ппервинної структури називається

варіанти відповідей

деструкцією

денатурацією

ренатурацією

Запитання 19

У складі яких ліпідів відсутній гліцерол

варіанти відповідей

Фосфоліпіди

Воски, стероїди

Стеарин, тригліцерин

Запитання 20

Які фактори можуть спричинити денатурацію білків

варіанти відповідей

Зміна температури

Кислоти, луги

Вплив солей важких металів

Усі перелічені фактори

Запитання 21

Білки-ферменти виконують в організмі функцію:

варіанти відповідей

Будівельну

Каталітичну

Запасаючу

Регуляторну

Запитання 22

Деякі білки можуть виконувати захисну функцію. Які білки беруть участь в імунній відповіді організму

варіанти відповідей

Ферменти

Гормони

Антитіла

Пігменти

Запитання 23

На малюнку цифрою 5 позначено:

варіанти відповідей

активний центр ферменту 

субстрат

фермент-субстратний комплекс

продукт реакції

 фермент-продуктний комплекс

Запитання 24

На малюнку зображена молекула

варіанти відповідей

білкова

вуглеводна

ліпідна

ферментна

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест