9 клас. Ліпіди, білки, вуглеводи

Додано: 24 вересня
Предмет: Біологія, 9 клас
27 запитань
Запитання 1

Мономерами ліпідів є

варіанти відповідей

Нуклеїнові кислоти

Гліцерин, жирні кислоти

Амінокислоти

Моносахариди

Запитання 2

Мономерами вуглеводів є

варіанти відповідей

Нуклеїнові кислоти

 Гліцерин, жирні кислоти

 Амінокислоти

 Моносахариди

Запитання 3

Мономерами білків є

варіанти відповідей

Нуклеїнові кислоти

 Гліцерин, жирні кислоти

Амінокислоти

Моносахариди

Запитання 4

Амінокислоти з'єднуються ... зв'язком

варіанти відповідей

Пептидним

Водневим

Запитання 5

Скільки існує структурних організацій білків?

варіанти відповідей

5

3

2

4

Запитання 6

До яких вуглеводів належать пентози?

варіанти відповідей

Моносахариди

Олігосахариди

Полісахариди

Запитання 7

Властивості білків

варіанти відповідей

Денатурація

Кремація

Ренатурація

Деструкція

Запитання 8

До простих ліпідів відносяться

варіанти відповідей

Жири

Фосфоліпіди

Воски

Ліпопротеїди

Гліколіпіди

Запитання 9

З чого утворюються біополімери?

варіанти відповідей

Мономерів

Моносахаридів

Мінеральних солей

Запитання 10

Розчинні у воді вуглеводи

варіанти відповідей

Полісахариди

Олігосахариди

Моносахариди

Запитання 11

1г вуглеводів =

варіанти відповідей

38,9 кДж енергії

23,4 кДж енергії

17,6 кДж енергії

17,7 кДж енергії

Запитання 12

Об'єднання кількох глобул білка - це

варіанти відповідей

Первинна структура білків

Вторинна структура білків

Третинна структура білків

Червертинна структура білків

Запитання 13

Мономерами білків є

варіанти відповідей

Нуклеотиди

Моносахариди

Жири

Амінокислоти

Запитання 14

Вибери структурну формулу амінокислоти

варіанти відповідей
Запитання 15

Скільки амінокислот входять до складу білків?

варіанти відповідей

50

100

20

200

Запитання 16

Амінокислоти організму людини і тварини , які здатні синтезуватися з продуктів обміну

варіанти відповідей

Незамінні

Замінні

Запитання 17

Залишки амінокислот у білку сполучені зв'язком

варіанти відповідей

водневим

 йонним

пептидним

дисульфідним

Запитання 18

Яку структуру просторової організації білка зображено?

варіанти відповідей

первинну

вторинну

третинну

четвертинну

Запитання 19

Яку структуру білка зображено?

варіанти відповідей

первинну

вторинну

третинну

четвертинну

Запитання 20

Процес руйнування природної структури білків, який супроводжується розгортанням білкової молекули, без зміни її ппервинної структури називається

варіанти відповідей

деструкцією

денатурацією

ренатурацією

Запитання 21

Білки - поліпептиди з молекулярною масою

варіанти відповідей

 20-50

 50-100

100-1000

від 6000

Запитання 22

У складі яких ліпідів відсутній гліцерол

варіанти відповідей

Фосфоліпіди

Воски, стероїди

Стеарин, тригліцерин

Запитання 23

Які фактори можуть спричинити денатурацію білків

варіанти відповідей

Зміна температури

Кислоти, луги

Вплив солей важких металів

Усі перелічені фактори

Запитання 24

Білки-ферменти виконують в організмі функцію:

варіанти відповідей

Будівельну

Каталітичну

Запасаючу

Регуляторну

Запитання 25

Яка наука вивчає білковий склад організмів?

варіанти відповідей

Генетика

Біохімія

Протеоміка

Цитологія

Запитання 26

Деякі білки можуть виконувати захисну функцію. Які білки беруть участь в імунній відповіді організму

варіанти відповідей

Ферменти

Гормони

Антитіла

Пігменти

Запитання 27

Які білки утворюють волосся, нігті та пір’я?

варіанти відповідей

Колаген

Кератин

Еластин

Міозин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест