1. Білки- це...
Кто является основоположником изучения белков?
Что входит в состав белков?
Денатурация-это...
Ренатурація – це..
Какого цвета раствор получается при биуретовой реакции?
Белки, выполняющие каталитическую функцию, называются:
При горении белков ощущается запах:
Белки, защищающие от проникающих в клетку бактерий:
Найдоступнішим джерелом рослинного білка є горіхи.
Продукти багаті на білок: м'ясо, риба, молоко, сир, яйця, горіхи, бобові, зернові культури.
Білки виконують такі функції:
Білки -високомолекулярні азотовмісні біополімери,мономерами яких є:
Дефіцит білків в організмі дорослих призводить до:
Надлишок білків в організмі дорослих призводить до:
Нормувння білків у харчовому раціоні здійснюється за
Безпечний рівень споживання білку (г на 1 кг маси тіла)
Засвоєння білків покращує:
Засвоєння білків погіршує:
Вкажіть речовину, яка виконує роль каталізатору
Вкажіть, що зображено на малюнку:
Який білок входить до складу клітин зображених на малюнку:
Вкажіть, що зображено на малюнку:
Встановіть відповідність між процесом і його характеристикою:
Процес ........................Характеристика
А. Денатурація ..........1. Руйнування первинної структури
Б. Деструкція .............2. Відновлення, повернення у попередній стан
В. Ренатурація ...........3. Подвоєння молекули
Г. Каталіз ....................4. Зміна швидкості перебігу реакцій під впливом
..........................................хімічних речовин
....................................5. Розгортання поліпептидного ланцюга
Встановіть відповідність між назвою і властивостями амінокислот:
Амінокислоти – назва .............Властивості
А. Прості .....................................1. Не синтезуються в організмі людини
Б. Складні ...................................2. Складаються тільки із залишків амінокислот
В. Замінні ....................................3. Синтезуються в організмі людини
Г. Незамінні .................................4. Крім амінокислот містять інші сполуки
......................................................5. Надходять з їжею
Встановіть відповідність структурою білка і присутніми зв’язками:
Структура .......................Зв’язки
А. Первинна ..................1. Водневі
Б. Вторинна ...................2. Ковалентні
В. Третинна ...................3. Дисульфідні
Г. Четвертинна ..............4. Електростатична взаємодія
........................................5. Поліпептидний
Встановіть відповідність між білком і функцією, яку він виконує:
Білок ................................Функція
А. Гемоглобін .................1. Зсідання крові
Б. Міозин ........................2. Скоротлива
В. Тромбін ......................3. Резервна
Г. Інтерферон .................4. Захисна
........................................5. Транспортна
Вкажіть властивості білків:
Вкажіть рівні просторової організації білків. Структура:
Вкажіть, функції ферментів:
Вкажіть, як називається процес відновлення порушеної структури білка:
Вкажіть, що являє собою первинна структура білка:
Вкажіть, як називається процес порушення первинної структури білків:
Вкажіть, яким зв’язком сполучені між собою амінокислоти у білках:
Установіть відповідність між назвою білка (1–4) та його функцією (А–Д).
Назва білка..........................Функція
1 еластин..............................А рухова
2 інтерферон........................Б захисна
3 целюлаза .........................В каталітична
4 актин ................................Г резервна
Д структурна
Які органічні сполуки у своєму складі містять дві функціональні групи – –NH2 та –COOH?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома