Тест за темою "Безпека харчування", 8 клас

Додано: 11 листопада 2021
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Копія з тесту: Безпека харчування
Тест виконано: 288 разів
9 запитань
Запитання 1

Оберіть декілька вірних відповідей.

Які чинники є правильними при виборі продуктів в магазині?

варіанти відповідей

смак

матеріальні можливості

стан здоров'я

користь для здоров'я

реклама

Запитання 2

Оберіть декілька вірних відповідей.

Якими продуктами може бути спричинене отруєння?

варіанти відповідей

з простроченим терміном реалізації

Ураженими гниллю чи пліснявою

з неушкодженою упаковкою

з непростроченим терміном придатності

купленими на стихійних ринках

вирощеними на забруднених територіях

Запитання 3

Оберіть декілька вірних відповідей.

Язі захворювання спричинені харчовими отруєннями?

варіанти відповідей

Ботулізм

Ангіна

Сальмонельоз

Золотистий стафілокок

Водяний лишай

Запитання 4

Оберіть декілька вірних відповідей.

Що може спричинити псування продуктів?

варіанти відповідей

Висока температура влітку

Зберігання в холодильнику

Брудні руки та посуд

Наявність мух

Зберігання у вакуумній упаковці

Запитання 5

Оберіть декілька вірних відповідей.

Які гриби є отруйними?

варіанти відповідей
Запитання 6

Оберіть декілька вірних відповідей стосовно безпеки харчування

варіанти відповідей

Якість харчових продуктів не можна оцінити візуально або за запахом

Безпечне харчування включає в себе правильне зберігання харчових продуктів

Харчування, яке є оздоровчим для однієї людини , може нашкодити іншій

Те, що написано на упаковці продуктів є дуже важливим

Запитання 7

Оберіть декілька вірних відповідей стосовно дієти.

варіанти відповідей

Сучасні науково обґрунтовані дієти були вперше розроблені кілька десятиліть тому і продовжують удосконалюватися із часом

Кожному окремому випадку питання про необхідну дієту вирішується індивідуально

Найпоширенішим наслідком незбалансованого харчування є сколіоз

Дієта – це харчовий режим, установлюваний для здорових і хворих, відповідно до їх віку, статури, професії, клімату, пори року

Запитання 8

Оберіть одну вірну відповідь.

Оберіть правильне твердження:

варіанти відповідей

Їжа повинна бути дуже гарячою

Правильна кулінарна обробка продуктів харчування потрібна для того, аби запобігти розвиткові харчових отруєнь, кишкових інфекцій і зберегти цінні речовини, які містяться в продуктах

Під час їди слід поспішати, відволікатися й читати

При харчових отруєннях можна не поспішати звертатись за допомогою

Запитання 9

Оберіть декілька вірних відповідей.

До принципів раціонального (збалансованого) харчування відносяться.

варіанти відповідей

різноманітність

помірність

низкокалорійність

збалансованість

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест