Безпека харчування

Додано: 25 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Копія з тесту: Безпека харчування
Тест виконано: 656 разів
24 запитання
Запитання 1

1. Організм нормально розвивається, функціонує і росте за ... раціону

варіанти відповідей

А) Незбалансованого

Б) Збалансованого

В) Помірного

Г) Солодкого

Запитання 2

Харчове отруєння може бути спричинене: продуктами з протермінованим строком придатності.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 3

Сальмонельоз є наслідком вживання сирих продуктів

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 4

У разі появи симптомів харчового отруєння можна лікуватися вдома і не їхати в лікарню

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 5

Принципи раціонального харчування: помірність,різноманітність, збалансованість

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 6

Дієта може спричинити дефіцит поживних речовин

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 7

Всі харчові добавки є безпечними

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 8

Дієта - це

варіанти відповідей

спосіб життя

режим харчування

обмеження вживання певних продуктів

оздоровча система

Запитання 9

За яких умов продукти можуть спричинити харчові отруєння?

варіанти відповідей

Якщо їх термін реалізації минув

Якщо це отруйні гриби або ягоди.

Якщо це продукти, куплені на ринках.

Якщо це консерви

Якщо це алкогольні напої.

Запитання 10

Оберіть симптоми харчового отруєння:

варіанти відповідей

нудота і блювання

слабкість

підвищена температура тіла

зміна кольору шкіри,особливо губ, нігтів

головний біль;

запаморочення

Запитання 11

Найнебезпечніші харчові отруєння - це ...

варіанти відповідей

сальмонельоз

ботулізм

анорексія

отруєння грибами

Запитання 12

За перших ознак харчового отруєння треба ...

варіанти відповідей

до приїзду лікаря випити 5—6 склянок кип’яченої води і викликати блювання

звернутися до лікаря

добре поїсти, щоб викликати блювання

викликати «швидку допомогу».

лягти відпочити

Запитання 13

Що спричиняє харчове отруєння?

варіанти відповідей

 Мікроскопічні гриби

 Бактерії

 Продукти життєдіяльності бактерій - токсини

 Колір

Смак

Запитання 14

Причини виникнення бутулізму

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання сирих продуктів

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Цвілі продукти

Запитання 15

 Причина виникнення стафілококу

варіанти відповідей

 Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

 Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

Цвілі продукти

Запитання 16

Не можна вживати продукти, якщо:

варіанти відповідей

 вони мають неприємний запах

порушено терміни та умови зберігання

на упаковці немає інформації про виробника та дати виготовлення

продукти запліснявілі чи гнилі

Запитання 17

Харчове отруєння може спричинити:

варіанти відповідей

вживання несвіжих страв

контакт зі свійськими тваринами

рукостискання із хворими на гастрит

Запитання 18

Калорійність щоденного меню не повинна перевищувати щоденних енергетичних витрат - це...

варіанти відповідей

Збалансованість

Різноманітність

Дієта

Помірність

Запитання 19

Словом дієта позначають....

варіанти відповідей

Кількість з'їденого.

Калорійність страви

Склад їжі і режим харчування.

Режим харчування.

Запитання 20

Харчові добавки застосовують для..

варіанти відповідей

Для зберігання свіжісті.

Для покращення якісного складу їжі

Змінення смаку їжі.

 Контролю ваги тіла.

Всі відповіді вірні.

Запитання 21

Яке співвідношення білків, жирів та вуглеводів є оптимальним при помірному фізичному навантаженні?

варіанти відповідей

 1:1:4

 1:1:6

2:2:4

 4:1:1

Запитання 22

Правила обробки і зберігання харчових продуктів:

варіанти відповідей

мити, розділяти

  охолоджувати , нагрівати

 заморожувати,перегрівати

купати, різати

Запитання 23

Причина отруєння кишковую паличкою

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

  Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

  Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

  Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Цвілі продукти

Запитання 24

Чи можна вживати пророслу і позеленілу картоплю

варіанти відповідей

так

ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест