Безпека харчування

Додано: 16 листопада 2020
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 760 разів
12 запитань
Запитання 1

Чи можна вживати пророслу і позеленілу картоплю

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 2

Як убезпечитися від отруєння грибами

варіанти відповідей

Не збирати не красиві гриби, а лише красиві

Не збирати старі гриби

Не збирати в екологічно забруднених місцях

Визначати отруйність можна народними методами

Запитання 3

Домедична допомога у разі харчового отруєння

варіанти відповідей

Викликати лікаря

Промити шлунок (дати випити 5-6 склянок кипяченої води )

Поставити очисну клізму

Дати попити молока

Дати активоване вугілля

Покласти хворого на лівий бік

Запитання 4

Що спричиняє харчове отруєння?

варіанти відповідей

Бактерії

Продукти життєдіяльності бактерій - токсини

Мікроскопічні гриби

Колір

Смак

Запитання 5

Причини виникнення ботулізму

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання сирих продуктів

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Цвілі продукти

Запитання 6

Сальмонельоз є наслідком:

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання сирих продуктів, заражених сальмонелою

 Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

 Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Цвілі продукти

Запитання 7

Причина виникнення стафілококу



варіанти відповідей

 Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

 

Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

  

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

  

Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

 

Цвілі продукти

Запитання 8

Причина отруєння кишковою паличкою



  

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

 Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Цвілі продукти

Запитання 9

Об'єм води, який рекомендують випивати щодня

варіанти відповідей

одна склянка

необмежено

не менше 1,5л

Запитання 10

Як харчові добавки впливають на людей

варіанти відповідей

негативно впливають на обмін речовин

сприяють появі алергічних реакцій

потенціюють онкопроцеси

позитивно впливають

Запитання 11

Якою буквою здійснюється кодифікація харчових добавок?

варіанти відповідей

Х

Е

Д

А

Запитання 12

Найпоширенішими консервантами, які застосовують у домашніх умовах для приготування маринадів є:

варіанти відповідей

згущувачі

кухонна сіль та оцет

пектини

чорний перець

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест