Профілактика харчових отруєнь та кишкових інфекцій

Додано: 17 листопада 2020
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 621 раз
9 запитань
Запитання 1

Причинами виникнення харчових отруєнь можуть бути:

варіанти відповідей

вживання несвіжої, зіпсованої їжі

вживання інфікованих продуктів

вживання отруйних рослин

вживання отруйних грибів

Запитання 2

Харчові отруєння можуть спричиняти:

варіанти відповідей

бактерії чи їх токсини

мікроскопічні гриби (цвілі)

овочі та фрукти

заморожені продукти

Запитання 3

Ботулізм виникає за умови

варіанти відповідей

вживання консервів чи продуктів, термін зберігання яких минув

вживання консервів чи продуктів, умови зберігання яких порушено

вживання продуктів чи консерви, куплених на стихійних ринках

вживання овочів та фруктів

вживання сирих яєць

надмірного вживання солодощів

Запитання 4

Причиною виникнення сальмонельозу є:

варіанти відповідей

вживання сирих яєць

вживання м'яса чи риби з недостатньою термічною обробкою

вживання сирих овочів та фруктів

вживання консерви

Запитання 5

Причиною стафілакокової інфекції може бути:

варіанти відповідей

вживання м'ясних продуктів, умови зберігання яких порушено

вживання яєць, умови зберігання яких порушено

вживання тістечок і тортів з кремом, умови зберігання яких порушено

вживання салатів з майонезом, умови зберігання яких порушено

вживання сирів та ковбаси, умови зберігання яких порушено

Запитання 6

Оберіть способи потрапляння кишкової палички в організм

варіанти відповідей

забруднена вода

напівсире м'ясо

брудні руки

проварена риба

запечене м'ясо

миті овочі та фрукти

Запитання 7

Мікотоксикози виникають в результаті

варіанти відповідей

вживання запліснявілого варення

вживання продукції, що виготовлена із ураженої грибами пшениці, жита

вживання вражених овочів чи фруктів

вживання сирих яєць

вживання недостатньо термічно обробленої риби

Запитання 8

Оберіть правильні заходи профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій:

варіанти відповідей

дотримуватись правил зберігання продуктів

для консервованих овочів та фруктів необов'язково звертати увагу на терміни придатності

купувати хліб та зберігати його в поліетилені

ретельно мити овочі та фрукти

мити руки перед їдою

використовувати для приготування їжі різні дощечки: для сирих та тих продуктів, що підлягають термічній обробці

дотримуватись правил термічної обробки продуктів

кип'ятити сиру воду та молоко

Запитання 9

Не можна вживати продукти, якщо:

варіанти відповідей

вони мають неприємний запах

порушено терміни та умови зберігання

на упаковці немає інформації про виробника та дати виготовлення

продукти запліснявілі чи гнилі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест