Безпека харчування. Перша допомога при харчових отруєннях та кишкових інфекціях .

Додано: 20 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 57 разів
10 запитань
Запитання 1

Найчастіше харчові отруєння спричинено ...

варіанти відповідей

бактеріями

токсинами.

вірусами

Запитання 2

... - найнебезпечніший вид харчового отруєння.

варіанти відповідей

Ботулізм

Сальмонельоз

Золотистий стафілокок

Бактерія Е.соїі

Запитання 3

Причини виникнення бутулізму:

варіанти відповідей

неякісні консерви

харчові продукти термін придатності яких минув

харчові продукти правила зберігання яких було порушено

цвілі продукти 

вживання сирих продуктів

вживання забрудненої води

Запитання 4

Продукти, що можуть спричинити харчові отруєння :

варіанти відповідей

термін реалізації яких минув

які неправильно зберігали чи обробляли

куплені на стихійних ринках

куплені на ринках

з пошкодженою упаковкою, уражені гниллю чи пліснявою;

алкогольні напої

газовані напої

консерви зі здутими кришками чи помутнілим вмістом

Запитання 5

Найчастіше сальмонелу виявляють у ...

варіанти відповідей

сирих продуктів, зараженою сальмонелою

забрудненій воді

цвілих продуктах

продуктах або консервах, термін придатності яких минув

Запитання 6

Найтяжчі харчові отруєння спричиняють токсини ...

варіанти відповідей

отруйних грибів

отруйних рослин 

продукти, термін реалізації яких минув

продукти, які неправильно зберігали чи обробляли

Запитання 7

Симптомами отруєння є :

варіанти відповідей

біль у животі

нудота і блювання

утруднене дихання

пронос (іноді з кров’ю)

підвищена температура тіла

слабкість

запаморочення;

втрата свідомості

Запитання 8

Встанови правильну послідовність надання допомоги при харчовому отруєнні: 1 Звернутись до лікаря або викликати швидку допомогу.

2 Попередити всіх, хто вживав сумнівну страву.

3 До прибуття лікарів промити хворому шлунок.

4 Дати хворому випити води або несолодкого чаю.


варіанти відповідей

1-2-3-4

4-1-3-2

1-3-4-2

3-1-1-4

2-1-4-3

Запитання 9

Дії, які допомагають уникати мікробного забруднення продуктів: ...

варіанти відповідей

 мити сирі продукти

 зберігати окремо продукти, які їдять сирими, і ті, що підддають кулінарній обробці

зберігати в холодильнику готові страви і відкриті консерви

Кип'ятити сиру воду і молоко

мити кухонне обладнання

зберігати окремо продукти в холодильнику

Запитання 10

Захворювання, спричинене продуктами, що зберігалися за недостатньо низьких температур -

варіанти відповідей

ботулізм

сальмонельоз

золотистий стафілокок

бактеріозне заїворювання Е.соїі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест