БІЛКИ

Додано: 10 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 91 раз
14 запитань
Запитання 1

Які функціональні групи входять до складу амінокислот?

варіанти відповідей

карбоксильна

карбонільна

нітрогрупа

аміногрупа

Запитання 2

Перший і найпростіший представник амінокислот - це...

варіанти відповідей

лізін

ізолейцин

аміноетанова кислота

аспарагінова кислота

Запитання 3

Який тип амінокислот має найбільше значення у живій природі?

варіанти відповідей

альфа-амінокислоти

бета-амінокислоти

гама-амінокислоти

Запитання 4

До фізичних властивостей аміноетанової кислоти відносять:

варіанти відповідей

погано розчиняється у воді

солодка на смак

зеленого кольору

оліїста рідина

кристалічна

білого кольору

має нижчу температуру плавління, порівняно з відповідною карбоновою кислотою

краще розчиняється у воді, ніж в органічних розчинниках

Запитання 5

Кислотні властивості аміноетанової кислоти зумовлені наявністю в її складі:

варіанти відповідей

аміногрупи

карбоксильної групи

гідроксогрупи

нітрогрупи

Запитання 6

Основні властивості аміноетанової кислоти зумовлені наявністю в її складі:

варіанти відповідей

карбоксильної групи

аміногрупи

нітрогрупи

гідроксогрупи

Запитання 7

Амфотерність - це є поєднання...

варіанти відповідей

властивостей солей та оксидів

властивостей оксидів і кислот

властивостей основ і кислот

властивостей солей та основ

Запитання 8

Внаслідок поєднання багатьох амінокислот в ланцюги утворюються...

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

вуглеводні

Запитання 9

До білкових колоїдних розчинів відносять:

варіанти відповідей

шерсть

нігті

кров

пір'я

лімфа

Запитання 10

Скільки альфа-амінокислот є мономерами білків?

варіанти відповідей

5

10

20

30

Запитання 11

Явище руйнування вторинної, третинної та четвертинної структур білкової молекули називається...

варіанти відповідей

полімерізація

денатурація

естерифікація

гідрогенізація

Запитання 12

Які речовини спричиняють руйнування структур білкових молекул?

варіанти відповідей

луги

солі

оксиди

кислоти

спирти

естери

Запитання 13

Гідроліз білків (повна втрата їх структур) можна здійснити за участі:

варіанти відповідей

ферментів

температури і дії кислоти

температури

вільного розпаду

Запитання 14

Вкажіть продукти харчування білкового походження6

варіанти відповідей

тістечко

сало

яйця

бобові

цукор

сир

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест