21 травня о 18:00Вебінар: Дисграфія. Як працювати вчителю?

Узагальнюючий тест "Вуглеводи, білки" ДЗ

Додано: 27 березня
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 20 разів
12 запитань
Запитання 1

Перед вами структурна формула органічної сполуки. Оберіть до яких сполук вона належить: 

варіанти відповідей

білки

амінокислоти

полісахариди

жири

вуглеводи

волокна

Запитання 2

Основний будівельний матеріал тваринних клітин - це:

        

варіанти відповідей

жири

амінокислоти

нуклеїнові кислоти

вуглеводи

білки

Запитання 3

Віскоза належить до:

    

варіанти відповідей

синтетичних волокон

натуральних волокон

штучних волокон

Запитання 4

Назвіть спільні ознаки крохмалю та целюлози:

         

варіанти відповідей

мають однакові мономерні ланки

природні полімери

однакова молекулярна маса

обидві сполуки легко засвоюються організмом людини

Запитання 5

Скільки рівнів структурної організації можуть мати білки (указати максимальну кількість):

варіанти відповідей

три

п’ять

два

чотири

сім

Запитання 6

Перед вами структурна формула органічної сполуки. Яка її назва і до якого класу органічних сполук вона належить:

            

варіанти відповідей

2-амінопропанова; білки

α-амінопропанова; амінокислоти

1-амінопропанова; каучуки і гуми

аміноетанова; жири

амінопропанова; вуглеводи

3-амінопропІонова; амінокислоти

Запитання 7

Денатурація – це руйнування структури білка під дією температури, радіації, сильних кислот, лугів, солей важких металічних елементів. Які саме структури білка руйнуються:

           

варіанти відповідей

первинна

вторинна

третинна

четвертинна

Запитання 8

Цей моносахарид міститься у винограді та інших солодких плодах, звідки має тривіальну назву «виноградний цукор». Кров людини у нормі містить 0,8 – 0,12% цієї речовини. Оберіть назву цієї сполуки:

варіанти відповідей

сахароза

лактоза

мальтоза

галактоза

фруктоза

глюкоза

Запитання 9

Білки – це складні високомолекулярні природні сполуки, побудовані із залишків α-амінокислот, з’єднаних у певній послідовності за допомогою ...

варіанти відповідей

пептидних зв’язків

водневих зв’язків

ковалентних зв’язків

іонних зв’язків

Запитання 10

 Оберіть серед наведених речовин ті, які можна вважати природними полімерами:

           

варіанти відповідей

білки

жири

целюлоза

крохмаль

гума

лавсан

Запитання 11

Яка структура білка утворюється, головним чином, за рахунок водневих зв’язків:

   

варіанти відповідей

первинна

вторинна

третинна

четвертинна

Запитання 12

Виберіть рядок, в якому правильно підібрані слова-пропуски для даного тексту: "Внаслідок дії на білок концентрованої _________ виникає ______ забарвлення, яке при додаванні лугу змінюється на _______ . Ця реація доводить, що білок містить у своєму складі _________. Дана реакція має назву _________."

варіанти відповідей

сульфатної кислоти; оранжеве; жовте; пептидний зв'язок; біуретова.

нітратної кислоти; жовте; оранжеве; бензольне кільце; ксантопротеїнова.

нітратної кислоти; оранжеве; жовте; бензольне кільце; ксантопротеїнова.

нітритної кислоти; жовте; оранжеве; бензольне кільце; ксантопротеїнова.