БІлки

Додано: 18 травня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 204 рази
12 запитань
Запитання 1

Білки - це :

варіанти відповідей

естери вищих карбонових кислот і гліцеролу

природні високомолекулярні сполуки, які складаються із залишків амінокислот

природні полімери, що складаються із залишків глюкози

солі лужних елементів і вищих карбонових кислот

Запитання 2

Вкажіть функціональні групи амінокислот


варіанти відповідей

-СООН і –NH2;                     

=С=О і NН2

-ОН і -NH2;

-СОН і NН2;                                    

Запитання 3

Вкажіть назву процесу руйнування структур білка:


варіанти відповідей

розклад

денатурація

гідроліз

приєднання

Запитання 4

Вкажіть реактив, що дає фіолетове забарвлення на білок:


варіанти відповідей

фенолфталеїн

купрум(ІІ) оксид

йод

купрум(ІІ) гідроксид

Запитання 5

До полімерів належать:


варіанти відповідей

білки

амінокислоти

крохмаль

целюлоза

поліетилен

гліцерол

жири

Запитання 6

Що є продуктами гідролізу білків?

варіанти відповідей

глюкоза

амінокислоти

глюкоза і фруктоза

гліцерин і жирні кислоти

Запитання 7

Амінокислоти проявляють: 

варіанти відповідей

тільки кислотні властивості

тільки основні властивості

амфотерні властивості

тільки окисні властивості

Запитання 8

Виберіть загальну формулу амінокислот.

варіанти відповідей

R−OH

R−COH

R−COOH

NH2−R−COOH

Запитання 9

Виберіть назви функціональних груп амінокислот.

варіанти відповідей

аміногрупа

карбонільна група

нітрогрупа

карбоксильна група

Запитання 10

вуглекислий газ + вода = вуглеводи + кисень - це схема ?

варіанти відповідей

піролізу

горіння

 фотосинтезу

розкладу глюкози

Запитання 11

Трипептид містить залишки амінокислот:

варіанти відповідей

а) однієї;

б) двох;

в) трьох;

г) не містить амінокислот.

Запитання 12

Білкові молекули утворюють глобулу, це структура:

варіанти відповідей

а) Первинна;

б) Вторинна;

в) Третинна;

г) Четвертинна.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест