1. У розчинах амінокислот реакція середовища:
2. Який зв’язок називають пептидним?
3. Вкажіть загальну якісну реакцію на білки і пептиди:
4. За яких умов відбувається гідроліз білків:
5. Денатурація білків призводить до руйнування
6. Первинна структура – це
7. Який елемент звичайно не входить до складу білка?
8. Яке визначення НЕПРАВИЛЬНО характеризує білки
9. Пептидний зв’зок у білковій молекулі вперше розшифрував
10. Білки, що мають форму клубка, називають:
11. Кольорова реакція білка з концентрованою нітратною кислотою доводить, що…
12. Хімічний зв’язок, характерний для третинної структури білкової молекули
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома