Білки. Жири. Вуглеводи.

Додано: 4 листопада 2020
Предмет: Хімія, 11 клас
Тест виконано: 1292 рази
15 запитань
Запитання 1

1.   Оберіть клас органічних речовин, до якого належить сполука з такою

              структурною формулою:

варіанти відповідей

Білки

Жири

Вуглеводи

Оксиди

Запитання 2

1.   До полісахаридів належить: 

варіанти відповідей

Альбумін

Глюкоза

Сахароза

Целюлоза

Запитання 3

Мономерами білків є: 

варіанти відповідей

Амінокислоти

Атоми Карбону

Кабонові кислоти

Спирти

Запитання 4

1.    Глюкоза це – 

варіанти відповідей

альдегідоспирт

вуглеводи, молекули яких складаються із двох залишків молекул одного або двох моносахаридів.

кристалічна речовина, добре розчинна у воді, солодка на смак. 

органічна речовина, яка бере участь у реакції бродіння

Запитання 5

Целюлоза, крохмаль, глюкоза - це

варіанти відповідей

Вуглеводи

Жири

Амінокислоти

Білки

Запитання 6

При отруєнні людини солями деяких металічних елементів рекомендують випити молока або сире яйце. Тому що

варіанти відповідей

Токсичні катіони осаджуються разом із білками

Токсичні катіони осаджуються разом із жирами

Токсичні катіони осаджуються разом із вугдеводами

Відбувається окиснення

Запитання 7

Оберіть функції білків в організмі людини

варіанти відповідей

Будівельна

Енергетична

Каталітична

Транспортна

Регуляторна

Окиснення

Запитання 8

Процес денатурації характерний для

варіанти відповідей

білків

жирів

карбонових кислот

вуглеводів

Запитання 9

Фактори, що спричиняють денатурацію білків - це

варіанти відповідей

радіація

висока температура

дія кислот

дія спиртів

перемішування білків

Запитання 10

Наслідки нестачі жирних кислот в організмі

варіанти відповідей

ожиріння

погішення стану шкіри

погіршення стану крові

безпліддя

Запитання 11

Визначте продукти до складу яких входять вуглеводи

варіанти відповідей

хліб

гречана каша

макарони

картопля

м'ясо курки

Запитання 12

Під час взаємодії білків із розчином солі Купрум (ІІ) сульфату спостерігаємо

варіанти відповідей

виділення газу

зміну забарвлення на фіалкове

випадає блакитний осад

нагрівання пробірки

Запитання 13

Визначте причину появи неприємного запаху у жирів під час тривалого зберігання

варіанти відповідей

Окиснення

Денатурація

Ренатурація

Деструкція

Запитання 14

Визначте, де міститься глюкоза

варіанти відповідей

мед

фрукти

ягоди

кров людини

Запитання 15

Визначте речовини, які відносяться до дисахаридів

варіанти відповідей

глюкоза

сахароза

мальтоза

целюлоза

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест