Біохімія

Додано: 6 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 204 рази
22 запитання
Запитання 1

Який рівень організації живого вивчає біохімія?

варіанти відповідей

молекулярний

клітинний

організмовий

надорганізмовий

біосферний

Запитання 2

 Для перенесення теплоти по організму використовується

варіанти відповідей

залізо

кальцій

вода

кальцій фосфат

гемоглобін

Запитання 3

Запасним полісахаридом є

варіанти відповідей

колаген

глікоген

целюлоза

пепсин

хітин

Запитання 4

Спільною властивістю всіх ліпідів є:

варіанти відповідей

гідрофільність

полярність

гідрофобність

розчинність у воді

змочуваність водою

Запитання 5

До клсау яких органічних речовин відноситься NH2CH2COOH

варіанти відповідей

азотиста основа

амінокислота

моносахарид

спирт

Запитання 6

До складу яких органічних молекул входить нітроген?

варіанти відповідей

Ліпіди

Вуглеводи

Білки

Нуклеїнові кислоти

Запитання 7

Що входить до складу ліпідів?

варіанти відповідей

залишки карбонових кислот

залишки нуклеїнових кислот

залишки спирту

залишки білків

Запитання 8

Який тип хімічного зв`язку між аминокислотами у вторинній структурі молекули білку?

варіанти відповідей

Водневий

Ковалентний

Йонний

Пептидний

Запитання 9

Який тип хімічного зв`язку між аминокислотами в первинній структурі молекули білку?

варіанти відповідей

Водневий

ковалентний

йонний

пептидний

Запитання 10

Оберіть будь ласка, стрічку, що містить тільки елементи органогени:

варіанти відповідей

Карбон, Нітроген, Оксиген, Кальцій;

Карбон, Оксиген, Нітроген, Ферум;

Оксиген, Гідроген, Карбон;

Карбон, Натрій ,Оксиген.

Запитання 11

Хімічний елемент, який в складі органічної сполуки зумовлює червоний колір крові, це:

варіанти відповідей

Магній;

Йод;

Манган;

Ферум.

Запитання 12

Який рядок елементів містить лише елементи, що відносять до мікроелементів?

варіанти відповідей

Zn, Na, I, Mn

I, Cl, Zn, F

I, Mn, Zn

Zn, Mg, I

Запитання 13

Виберіть будь ласка, вірні твердження відносно ролі води в живих організмах:

варіанти відповідей

підтримує тургор клітин;

утворює середовище для перебігу реакцій;

надає смаку речовинам;

сприяє перетравленню поживних речовин.

Запитання 14

Скільки з відомих амінокислот беруть участь у синтезі білків?

варіанти відповідей

20

23

100

30

Запитання 15

Будівельну функцію в клітині виконують

варіанти відповідей

білки

нуклеїнові кислоти

солі металів

ліпіди

вуглеводи

Запитання 16

Збереження спадкової інформації в клітині забезпечують: 

варіанти відповідей

ліпіди


вуглеводи

білки

ДНК

Запитання 17

Скільки енергії виділяється при розщеплені 1г жиру:

варіанти відповідей

38,9 кДж.

0 кДж

17,2 кДж; 

42 кДж; 

Запитання 18

Які зміни відбуваються з крохмалевмісними продуктами (ма­каронами, кашами) у процесі зберігання і охолодження?


варіанти відповідей

гідроліз крохмалю

ретроградація крохмалю;

клейстеризація крохмалю;

 деструкція крохмалю.

Запитання 19

Дисперсія, яка складається із крохмальних зерен, набухлих і розчинних у воді полісахаридів, називається:


варіанти відповідей

меланоїдиноутворення;

 крохмальний клейстер;

 ферментативне бродіння;

деструкція.

Запитання 20

 Для здійснення реакції карамелізації необхідні такі умови:


варіанти відповідей

температура більше 100 °С, слабокисла або слаболужна реак­ція середовища, достатня концентрація цукру;

температура 35 °С.

достатня кількість цукрів, жиру;

усе зазначене і низька концентрація вологи;

Запитання 21

Для виробництва якої харчової продукції здійснюють гідро­генізацію жирів?


варіанти відповідей

майонезу

маргарину;

вершкового масла;

  кістковий жир

Запитання 22

  Які основні зміни відбуваються з білками борошна в процесі приготування тіста і його випікання?


варіанти відповідей

набухання

 денатурація

набухання і денатурація

 перехід колагену в глютин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест