Біохімія продуктів харчування

Додано: 8 травня 2020
Предмет: Природничі науки
Тест виконано: 279 разів
11 запитань
Запитання 1

Найважливіші принципи раціонального харчування:

варіанти відповідей

Поживність та калорійність їжі не мають відповідати енергетичним витратам організму


Максимальна різноманітність їжі для поповнення кількості речовин, що здійснюють регуляторну функцію

Дотримання індивідуального режиму харчування, що визначається масою, віком та рівнем рухової активності кожної людини

Найважливішими умовами харчування є гарний настрій під час приймання їжі


Запитання 2

Колір метилового оранжевого у розбавленому соці лимону стане

варіанти відповідей

жовтим

червоним

синім

не змвниться

Запитання 3


При додаванні харчової (питної) соди до лимонної або оцтової (етанової) кислоти спостерігаємо

варіанти відповідей

утворення осаду

зміну забарвлення

виділення газу


змін не спостерігаємо

Запитання 4

Якщо до пробірок з підготованими макаронним виробом (1), лимоном (2), картоплею (3), вершковим маслом (4) додати розчин йоду, то забарвлення зміниться на синє в пробірках з

варіанти відповідей

1,2

1,3

1,4

3,4

Запитання 5

До чого може призвести переважання в раціоні харчування борошняних виробів і картоплі?

варіанти відповідей

до авітамінозу

до ожиріння

до росту м’язів

до покращення метаболізму

Запитання 6

Полічіть правильно кількість вітамінів :

1.  Біотин 7.Пепсин

2. Фолієва кислота 8.Тіамін

3. Рибофлавін 9.Транскриптаза

4. Амілаза 10.Ціанокобаламін

5. Трансфераза 11. Аскорбінова кислота

6. Хімотрипсин 12. Ретинол. 

варіанти відповідей

12

4

7

9

Запитання 7

Смузі та соки прямого віджиму так само корисні, як і фрукти, з яких вони зроблені?

варіанти відповідей

користь надають лише соки, в яких є відповідні речовини

користь від фруктів більше 

фрукти та соки взаємозамінні

фрукти та сік взагалі не корисні

Запитання 8

Якщо продукт розчинити у воді, а до отриманого розчину додати розчини лугу та купрум (ІІ) сульфату і отримати синє забарвлення, яке стане цегляним при нагріванні, то це буде свідчити про наявність

варіанти відповідей

фруктози

глюкози


гліцеролу


крохмалю

Запитання 9

Визначте рН середовище у таких зразках: Виноградний сік

варіанти відповідей

Нейтральне

кисле

лужне

Запитання 10

Яка органічна кислота міститься у помідорах

варіанти відповідей

винна

лимонна

щавлева

яблучна

Запитання 11

Якщо до продукту, що містить загущувач, додати води, а до отриманого розчину додати розчини лугу та купрум (ІІ) сульфату і отримати синє забарвлення, яке не стане цегляним при нагріванні, то це буде свідчити про наявність

варіанти відповідей

глюкози

гліцеролу

фруктози

етанолу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест