Біологічне значення неметалічних елементів.

Додано: 4 травня 2020
Предмет: Хімія, 11 клас
Тест виконано: 84 рази
12 запитань
Запитання 1

Масова частка даного елемента в людському організмі стоновить 62%. Він бере участь у клітинному та тканинному диханні, окиснює білки, жири, вуглеводи. Вказати даний елемент.

варіанти відповідей

S

О2

N2

H2

Запитання 2

Який елемент входить до складу білків, амінокислот, нуклеїнових кислот, АТФ. Міститься в продуктах обміну, масова частка в організмі людини 3%.

варіанти відповідей

O2

N2

H2

P

Запитання 3

Цей елемент входить до складу білків, вітамінів,нуклеїнових кислот.Бере участь у формуванні кісткової тканини зубів.Даний елемент потрібний для нормальної роботи центральрої нервової системи. Його маса в організмі приблизно становить 780 г.

варіанти відповідей

P

O2

H2

N2

Запитання 4

Нестача даного неметалу в організмі призводить до гальмування утворення РНК, ДНК, АТФ, затримання мінералізування кісток, зниження показників роботи нервової системи, втрата апетиту. Що це за елемент?

варіанти відповідей

O2

P

N2

H2

Запитання 5

Масова частка даного елемента в організмі становить 21%. Він входить до складу білків, жирів, ферментів, вітамінів, гормонів.У кістковій тканині масова частка збільшується, а в м'язевій тканині становить 67%. Начвати елемент.

варіанти відповідей

P

O2

С

N2

Запитання 6

Даний елемент бере участь в утворенні кісток, зубів, волосся, нігтів, епідермісу. Цей елемент впливає на ферментативні процеси: знижує обмін вуглеводів, жирів. Даний елемент впливає на імунобіологічний стан організму , рівень біологічно активних речовин у ньому,гальмує біосинтез сахаридів.Цей елемент підсилює адаптацію до холоду.

варіанти відповідей

O2

F

P

N2

Запитання 7

Цей елемент активує деякі ферменти, впливає на електропровідність клітин мембран, бере участь в регуляції осмотичного тиску крові й нормалізуванні водного обміну, підтримує кислотно- лужну рівновагу. Він бере участь у передаванні нервового імпульсу, сприяє відкладенню глікогену, впливає на ріст волосся та нігтів.

варіанти відповідей

P

Cl2

F

N2

Запитання 8

За нестачі якого елементу порушується функція шлунково-кишкового тракту, підвищується стомлюваність. А його надлишок призводить до підвищення загальної кислотності організму, зниження апетиту, до перезбудження нервової системи.

варіанти відповідей

N2

Cl2

O2

P

Запитання 9

Даний елемент є складником тканин організму, найбільше його в гіпофізі та спинному мозку. Він підсилює процес гальмування в центральній нервовій системі, діє заспокійливо. Цей елемент підсилює гормональну активність кори надниркових залоз, пригнічує функцію надниркових залоз.

варіанти відповідей

P

Br2

F

O2

Запитання 10

Цей елемент входить до складу гормонів щитоподібної залози, яка впливає на діяльність центральної нервової системи, ріст і загальний розвиток організму. регулює рівень основного обміну.

варіанти відповідей

P

I2

F

CL2

Запитання 11

Нестача даного елемента призводить до захворювоння щитоподібної залози, лущення і сухості шкіри, порушення інтелекту. Який це елемент?

варіанти відповідей

Br2

I2

P

F

Запитання 12

У рослинному організмі даний елемент бере участь в енергетичному обміні, позитивно впливає на поглинання коренями кисню, контролюють водний баланс. Даний елемент запобігає зайвому всмоктуванню нітратів.

варіанти відповідей

CL2

P

F

O2

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест