Біологічне значення металічних елементів

Додано: 21 березня 2020
Предмет: Хімія, 11 клас
Тест виконано: 730 разів
7 запитань
Запитання 1

Йони цього елемента містяться в усіх тканинах і рідинах організму людини, вони потрібні для нормальної роботи м'язів та зсідання крові. Найважливіша функція елемента ..... - участь в утворенні кісткової тканини, що для вашого молодого організму вкрай важливо.

варіанти відповідей
Запитання 2

Йони ..... елементу беруть активну участь у водно-сольовому обміні та підтриманні кислотно - лужної рівноваги в організмі тварин і людини. Вони є в еритроцитах і плазмі крові, травних соках.

варіанти відповідей
Запитання 3

Біологічне значення йонів...... полягаєв тому, що цей йон входить до складу гемоглобіну, дихальних ферментів - цитохромів, бере участь у перенесенні кисню від органів дихання до тканин, а вуглекислого газу - у зворотному напрямку.

варіанти відповідей
Запитання 4

Без йонів .... не існував би зелений пігмент рослин хлорофіл.

В організмі людини йони .... - універсальний регулятор біохімічних і фіологічних процесів. Він входить до складу ферментів, які каталізують численні біохімічні реакції. Катіони.... життєво необхідні для нормального функціонування нервовой системи людини, забезпечення стресостійкості її організму, попередження депресивних станів.

варіанти відповідей
Запитання 5

Йони ...позитивно впливають на роботу серцево - судинної системи, забезпечують нормальне функціонування м'яких тканин ( наприклад, клітин мозку і печінки ), підвищують тонус гладеньких м'язів. Важливе значення йони.. відіграють у підтримці автоматизму скорочення серцевого м'яза - міокарда.

варіанти відповідей
Запитання 6

Загальний вміст Магнію в організмі дорослої людини близько 21 - 24 г. Обчисліть масову частку Магнію. Якщо відомо що маса тіла людини 56 кг, а вміст Магнію у середньому 23 г.

варіанти відповідей

А. 0,023 %

Б. 0,056 %

В. 0,041%

Г.0,41%

Запитання 7

Масова частка натрій хлориду в крові людини одрівнює 0,9 %.

Об'єм крові в тілі людини розраховується за простою формулою - 7-8% від загальної ваги тіла. У дорослої людини вагою 60 кг близько 4,2-4,8 літра крові. Обчисліть масу солі в крові людини. Відповідь дайте в грамах.

Цікаво, а скільки солі в крові у вас ?

варіанти відповідей

А. 37,8

Б. 22,4

В. 11,2

Г. 60,5

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест