Бутерброди.

Додано: 3 травня
Предмет: Технології, 5 клас
24 запитання
Запитання 1

Основою будь-якого бутерброда є..

варіанти відповідей

А) масло;

Б) ковбаса;

В) сир;

Г) хліб

 

Запитання 2

Відкриті бутерброди - це...?

варіанти відповідей

А) дві тонкі скибки пшеничного хліба:

Б) шматок хліба, на поверхні якого розміщена начинка;

В) багатошарові бутерброди;

 

Запитання 3

Як перекладається слово "бутерброд"?

варіанти відповідей

А) сир і ковбаса;

Б) шинка і овочі;

В) булка з маком:

Г) хліб і масло

Запитання 4

Якою повинна бути товщина скибочки хліба для відкритих бутербродів?

варіанти відповідей

А) 0,5-1 см;                                      

Б) до 2-х см;

В) 1-1,5 см;

Г)  2- 2,5 см

Запитання 5

Послідовність приготування бутербродів така:

1.Приготувати бутерброди.

2. Підготувати хліб та продукти.

3. Подати до столу.

4. Нарізати хліб та подрібнити підготовлені продукти.

5. Оздобити бутерброди для подачі до столу.

варіанти відповідей

      А) 1,2,3,4,5

      Б) 3,4,5,2,1

      В) 4,3,1,2,5;

      Г) 2,4,1,5,3

 

Запитання 6

Бутерброд, що складається з рубаної котлети, поданої всередині розрізаної булки

варіанти відповідей

А) канапе;

Б) гамбургер;

В) сендвіч;

г) тартар

Запитання 7

Бутерброди класифікують на

варіанти відповідей

А) прості та складні

Б) відкриті та замкнені

Г)холодні та гарячі

Д) закусочні

Запитання 8

Бутерброди готують

варіанти відповідей

а)добу до подачі

б)за три доби до подачі

 в)під час їжі

 


г) перед подачею

Запитання 9

Термін зберігання бутербродів у холодильнику

варіанти відповідей

а) не більше доби

б) не більше 3 год

в) не більше тижня

Запитання 10

На тарілці бутерброди розкладають

варіанти відповідей

в один ряд

 пірамідою


довільно

по колу в два шара

Запитання 11

Канапе - це

варіанти відповідей

невеличкі шматочки хліба

бутерброд з сосискою

крихітні бутерброди масою 10-30 грам

підсмажений бутерброд

Запитання 12

Визнач, де закусочний бутерброд

варіанти відповідей
Запитання 13

Канапе - це....?

варіанти відповідей

маленькі бутерброди з різними начинками

гарячі бутерброди

закриті бутерброди

Запитання 14

Сендвіч - це бутерброд ....

варіанти відповідей

відкритий.

закритий

Запитання 15

Чи є бутербродом хліб з маслом?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 16

Що є основою бутерброду?

варіанти відповідей

помідор

масло

ковбаса

хліб

Запитання 17

Відвідувач ресторану замовив гарячі бутерброди з шинкою, помідором, сиром та зеленню. Допоможи офіціантові дібрати столові прибори.

варіанти відповідей
Запитання 18

Добери правильні прибори до борщу

варіанти відповідей
Запитання 19

Ви бачите один із варіантів сервіровки стола. Скажіть, чи є в меню бульйон?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 20

З яких етапів складається та у якій послідовності виготовляється "Проєкт"?

варіанти відповідей

організаційно-підготовчий, технологічний, конструкторський, заключний.

конструкторський, заключний, технологічний, організаційно-підготовчий.

 організаційно-підготовчий, конструкторський, технологічний, заключний.

 технологічний, організаційно-підготовчий, конструкторський, заключний.

Запитання 21

Із яких етапів складається проєкт   

варіанти відповідей

Конструкторський

Організаційно-підготовчий

Екологічний

Технологічний

Завершальний

 Початковий

Креслярський

Запитання 22

Зображення виробу (або його частин), виконане за допомогою креслярських інструментів, із зазначенням усіх розмірів, масштабу та інших даних, необхідних для виготовлення- це...

варіанти відповідей

ескіз

кресленик

об’ємне зображення

Запитання 23

Як називають вироби в проєктувані, які взято за основу під час розробки конструкції нового виробу?

варіанти відповідей

зразки

моделі-аналоги

ескізи

Запитання 24

Ескіз виробу - це ...

варіанти відповідей

зображення, яке складається з ліній, штрихів, точок і виконується олівцем або кульковою ручкою

графічне зображення предмету, виконане від руки на око, але з усіма потрібними даними для його виготовлення

нагадує фотографію, але на відміну від неї завжди показано не тільки форму, а й розміри зображеного предмету

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест