Бутерброди. Класифікація та види бутербродів.

Додано: 16 квітня 2023
Предмет: Технології, 5 клас
Тест виконано: 514 разів
12 запитань
Запитання 1

Що означає слово "бутерброд"?

варіанти відповідей

Хліб з маслом

  

Хліб з сиром

  

Хліб з ковбасою


  Хліб з варенням

Запитання 2

Які бувають бутерброди?

варіанти відповідей

До сніданку

 

 Відкриті

 

 Закриті

  

До вечері

  

Закусочні

Запитання 3

Відкритий бутерброд - це...

варіанти відповідей

 скибочка хліба з верхнім шаром продуктів 

 

 скибочка хліба, розміром не більше сірникової коробки


 

 скибочка хліба трикутної форми


  скибочка хліба овальної або круглої форми

Запитання 4

Найпоширеніші родичі бутерброда

варіанти відповідей

 Батон

  

Гамбургер

 

 Тарталетка

 

 Сандвіч

Запитання 5

Які вимоги ставлять до якості приготування бутербродів?

варіанти відповідей

Всі продукти для приготування бутербродів нарізають не раніше 20-30 хв. до подавання на стіл

  

     

 

Всі продукти для приготування бутербродів нарізають не раніше як за добу до подавання на стіл

Продукти для бутербродів повинні бути свіжими, тонко нарізаними, поєднуватися за смаком і кольором

Термін зберігання бутербродів в холодильнику 7-10 днів.

Продукти кладуть так, щоб вони повністю покривали скибки хліба, але не звисали з них

Запитання 6

Для закритих бутербродів хліб нарізають

варіанти відповідей

Товщиною не більше 2 см

 Товщиною не більше 1,5 см

Товщиною приблизно 1 см

 Товщиною приблизно 0,5 см

Запитання 7

Для відкритих бутербродів хліб нарізають...

варіанти відповідей

  Товщиною 1- 1,5 см

Товщиною більше 2 см


 Товщиною приблизно 0,5 см

Запитання 8

Виберіть гастрономічні продукти для приготування бутербродів

варіанти відповідей


Помідор

  

Сир

  

Ковбаса

 

 Варення

Запитання 9

Правила охорони праці при роботі з ножем

варіанти відповідей

Передавати ніж ручкою вперед

 

 Нарізувати хліб, гастрономічні вироби, овочі слід на спеціальних обробних дошках

  

Для обробки продуктів та приготування страв слід користуватися ножами з нержавіючої сталі

 

 Після закінчення роботи ніж залишити на столі

Запитання 10

Від чого залежить харчова цінність бутерброда?

варіанти відповідей

Від кількості часу приготування

 

 Від використаних продуктів

  

Від назви бутерброда

  

Від виду нарізки і оформлення бутерброда

Запитання 11

Що таке піта?

варіанти відповідей

Холодний бутерброд - національна паляниця, в середині якої продукти.

Гарячий бутерброд - національна паляниця, в середині якої продукти

Булка в серединії якої знаходяться гарячі продукти.

Запитання 12

Канапе - це...

варіанти відповідей

прісні корзинки наповнені гарячою чи холодною закускою.

мініатюрний закусочний бутерброд

холодний бутерброд

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест