День народження ялинки

Додано: 6 травня 2020
Предмет: Літературне читання
Тест виконано: 14 разів
9 запитань
Запитання 1

Прокинулась ялинка ранньою весною і бачить: всі дерева голі, а вона ошатна, зелена.Зраділа вона своєму гарному вбранню і запишалася.

Хто головний герой оповідання?

варіанти відповідей

їжачок

ялинка

сонечко

Запитання 2

Але скоро прийшло літо і всі дерева стали такими ж як і вона - зеленими.Нічим від інших вона не відрізняється. Засумувала маленька ялинка: ніхто на неї не дивиться.Цікаво, що ж далі буде?

Чому засумувала маленька ялинка?

варіанти відповідей

Хоче іграшку

Немає друзів

Ніхто на неї не дивиться

Захотіла танцювати

Запитання 3

Настала золота осінь.Розфарбувала вона всі дерева в різні кольори, а ялинка так і стоїть зелена. Засумувала ялинка: "Взимку та влітку - все одного кольору".Дерева зібралися навколо неї та заспокоюють: "Ти ще маленька, багато чого не знаєш. Хочеш, ми тобі про себе розповімо?"

Хто заспокоював Ялинку?

варіанти відповідей

Ведмедики

Пташки

Квіти

Дерева

Запитання 4

Я - клен, подивися, якими яскравими фарбами розфарбувала осінь моє листя: воно помаранчеве, жовте, червоне, найбільше і красиве, п'ятилопастеве. У мене не знайдеш і двох однакових. З мого листя можна зібрати багато різнокольорових букетів. Є у мене і секрет - маленькі вертольотики, це мої крилаті плоди, а в них заховане насіння. Повіє вітер, воно полетить кудись, зачепиться за землю, прикриється листячком і буде чекати на весну, щоб прорости.

Який секрет у клена?


варіанти відповідей

Велика крона

Крилаті плоди

Гарні квіти

Товстий стовбур

Запитання 5

Я - осика, у мене зеленувато-бузкова кора, листя зараз яскраво-червоні, особливе, дуже рухливе, приходить в рух навіть від слабкого вітерцю. Є у мене і прикраса - сережки з насінням, вони нагадують пухнастих гусениць. А насіння розноситься далеко-далеко, шкода тільки, що кору мою люблять гризти лосі і зайці.

На що схожі сережки осики?


варіанти відповідей

На метеликів

На вербові котики

На пухнастих гусениць

На дощових черв`яків

Запитання 6


Я - дуб. Мене називають могутнім богатирем. Подивися, який у мене могутній стовбур, товста кора, велике суччя, коріння моє йде глибоко в землю, листя тверде, дуже красиве, різьблене. Зараз воно позолочене і бронзове. Бачите, з-під листя визирають жолуді - моє насіння. З них потім молоді дубки виростуть.

Як називають дуб?

варіанти відповідей

Могутнім богатирем

Сміливим козаком

Гарним актором

Запитання 7

Я - горобина. Плоди у мене червоні і листя червонувато-буре зараз. Мене називають деревом-годівницею, тому що ягоди мої люблять птахи, люди варять з них варення, роблять сік, готують вітамінний сироп. Білка запасає мої плоди на зиму. Любить їх і ведмідь.

Як називають горобину? Чому?

варіанти відповідей

танцівниця

годівниця

Запитання 8

А про мене і пісні співають, і хороводи водять, і називають береза ​​моя, березонька біла, береза ​​кучерява.

Тільки у мене кора біла з чорними плямами. Навесні тільки я дуже

корисним березовим соком всіх напуваю. А сережки і у мене є, дуже красиво вони на тоненьких гілочках висять. З них насіння-крилатки розлітається всюди. А бруньки мої люблять птахи.

Який сік у берези?

варіанти відповідей

Яблучний

Апельсиновий

Березовий

Кленовий

Запитання 9

Вислухала ялинка всіх і засумувала: «А я все зелена та зелена». Порадилися дерева і вирішили влаштувати ялинці день народження, подарувати подарунки. Багато років минуло з тих пір, але щоосені, в день ялиноччиного народження, дерева згадують про неї і дарують їй подарунки.

Осика дарує червоні ліхтарики, клен дарує помаранчеві зірки, а верба обсипає ялинку тонкими золотими рибками.

І стоїть ялинка розгублена і щаслива, розкинула лапки, а на долоньках подарунки. І вже нікуди дівати, а їй все дарують і дарують. У всіх на очах ялинка стає з колючої і хвойної - м'якою і листяною. Вся в золоті, багрянці і бронзі. Вся ошатна і різнобарвна. Не те, що взимку і влітку - одним кольором.


Що дарують ялинці дерева?

варіанти відповідей

Повітряні кульки

Червоні ліхтарики

Ляльку

Помаранчеві зірки

Машинки

Золоті рибки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест