Фізичне здоров’я_Харчування

Додано: 1 грудня
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
15 запитань
Запитання 1

Принципи раціонального харчування це:

варіанти відповідей

помірність

обов'язковість

різноманітність

збалансованість

доцільність

Запитання 2

Харчова цінність продуктів це співвідношення

варіанти відповідей

 білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних речовин у 100 г продукту

 білків, жирів, вуглеводів

 харчових та смакових домішків та спецій

Запитання 3

Енергетична цінність (калорійність) це


варіанти відповідей

 характеристика вмісту жирів у продуктах

 властивості продуктів виділяти певну кількість жирів

 характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту

Запитання 4

Якщо людина споживає недостатньо калорій, вона починає:

варіанти відповідей

 втрачати масу тіла

  набирати зайву вагу

 краще вчитися

швидо втомлюватися

частіше хворіти

Запитання 5

Які продукти харчування найкраще забезпечують організм енергією:

варіанти відповідей

білки

мінеральні речовини

вуглеводи

вітаміни

Запитання 6

Для профілактики йододефіциту потрібно вживати в їжу:


варіанти відповідей

 яйця

морепродукти

йодовану сіль

 морську капусту

Запитання 7

Основні симптоми харчового отруєння

варіанти відповідей

нудота

біль в животі

 підвищення температури тіла

діарея

загальна слабкість

всі відповіді правильні

Запитання 8

Головними причинами цукрового діабету є: 

варіанти відповідей

 ожиріння

зайняття спортом

 малорухливий спосіб життя

 

незбалансоване харчування


Запитання 9

Що може спричинити харчове отруєння?

варіанти відповідей

продукти, які зберігаються у холодильнику або морозильнику

отруйні гриби, ягоди

 продукти, термін реалізації яких минув

Запитання 10

Обов'язкові відомості, які розміщають на упаковці харчових продуктів

варіанти відповідей

Умови зберігання,термін зберігання

Назва магазину, його адреса

Склад, харчова та енергетична цінність

 Назва продукту, назва та адреса виробника

Запитання 11

Що треба зробити при харчовому отруєнні?

варіанти відповідей

 Напоїти постраждалого кока-колою

 Спробувати промити шлунок (дати 5-6 склянок кип'яченої води і викликати блювання)

 Викликати швидку допомогу

Запитання 12

Познач 3 дії, які допоможуть уникнути мікробного забруднення продуктів

варіанти відповідей

Охолоджувати

Зберігати продукти у пластиковому контейнері

Нагрівати

Мити

Запитання 13

Пронумеруйте алгоритм миття рук:

варіанти відповідей

1 2 3 6 4 5

2 4 6 3 1 5

3 2 1 6 4 5

6 2 1 3 4 5

Запитання 14

Визначте калорійність обіду дитини за допомогою таблиці:

Артем з’їв 150 г гречаної каші, 100 г котлети, 200 г салату

з капусти та огірків і випив 200 г узвару.

варіанти відповідей

684

557

593

632

Запитання 15

Доповніть речення

Якщо після їди комусь стало погано, то потрібно викликати __1__


До прибуття «швидкої допомоги» потрібно __2__ шлунок.

Про харчове отруєння потрібно попередити усіх, хто __3 __

варіанти відповідей

1 - промити; 2 - «швидку допомогу»; 3 - куштував сумнівну страву

1 - «швидку допомогу»; 2 - промити; 3 - куштував сумнівну страву

1 - «швидку допомогу»,2 - куштував сумнівну страву; 3 - промити

1 - «швидку допомогу»; 2 - наповнити; 3 - живе з вами

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест