Діагностувальна контрольна робота з технологій (5 клас)

Додано: 22 травня 2023
Предмет: Технології, 5 клас
Тест виконано: 16 разів
12 запитань
Запитання 1

 

Матеріали, які застосовують у виробництві для виготовлення різноманітних виробів, конструкцій та предметів - це...

варіанти відповідей

конструкційні матеріали 

паперові матеріали 

композиційні матеріали

конструкторські матеріали

Запитання 2

Проектна діяльність – це особливий вид розумової діяльності, характерними рисами якої є …

варіанти відповідей

створення нових винаходів;

самостійний пошук необхідної інформації, її творче перетворення  в матеріальний результат

цілеспрямована взаємодія людини з природою.

всі варіанти відповідей правильні

Запитання 3

Аплікація - це малюнок, отриманий шляхом...

варіанти відповідей

закріплення на будь-якій основі шматочків різних матеріалів вирізаних попередньо за шаблоном.


закріплення на будь-якій основі нитки різного кольору за попереднім шаблоном.

Запитання 4

Аплікація буває:

варіанти відповідей

об'ємна,проста, випукла, одноколірна, багатокольорова

одноколірна, багатоколірна, плоска, об'ємна

проста, однокольорова, випукла, багатокольорова, скадна

Запитання 5

Оберіть способи закріплення елементів аплікації на основі

варіанти відповідей

Приклеїти

Прибити

Пришити

Припрасувати

Запитання 6

Який шов зображений на малюнку?

варіанти відповідей

Шов «Голка назад»

Шов «Голка вперед або зметувальний»

Шов «Петельний»

Запитання 7

Після роботи з голкою, слід прибрати робоче місце і голку покласти в :

варіанти відповідей

Портфель

Пенал

Гольницю

Залишити на столі

Запитання 8

Що потрібно робити, якщо зламалася голка?

варіанти відповідей

зібрати шматочки та викинути на підлогу

зібрати шматочки, загорнути в папір або в тканинку та викинути на смітник

зібрати шматочки та покласти в портфель

зібрати шматочки та викинути на смітник

Запитання 9

На якій із перелічених картинок зображено виконання шва "косий хрестик"

варіанти відповідей
Запитання 10

Страва - це...

варіанти відповідей

мистецтво приготування їжі, куховарство

спеціальна дисципліна, яка вивчає способи обробки харчових продуктів

поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності, розділені порційно, оформлені і готові до споживання

Запитання 11

Які позитивні зміни відбуваються з продуктами харчування внаслідок їх теплової обробки?

варіанти відповідей

Втрачається частина вітамінів і мінеральних солей

Їжа доходить до кулінарної готовності

Продукти знезаражуються

Продукти набувають нових смакових і ароматичних властивостей, що сприяє кращому їх засвоєнню

Страва збагачується вітамінами

Запитання 12

До гарячих напоїв належать:

варіанти відповідей

чай, кава, какао, гарячий шоколад

соки. квас, компоти, йогурти

узвар, кисіль, компот, бульйон

усе перелічене

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест