Директорська к. р. за І семестр для 12КК

Додано: 27 грудня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

Який технологічний процес не виконують при обробці риби цілою:

варіанти відповідей

видалення голови

видалення плавників

розрізування черевця

Запитання 2

Який технологічний процес не виконують при розбиранні риби на порційні шматочки-кругляки:

варіанти відповідей

видалення голови разом з нутрощами

розрізування черевця

видалення плавників

Запитання 3

Який технологічний процес не виконують при розбиранні риби на філе:

варіанти відповідей

видалення голови разом з нутрощами

розрізування черевця

видалення плавників

Запитання 4

Технологічний процес, при якому шкіру підрізують навколо голови риби, відгинають її і обережно знімають з тушки виконують при:

варіанти відповідей

фаршируванні щуки цілою

фаршируванні коропа цілим

фаршируванні порційних шматочків-кругляків

Запитання 5

Технологічний процес обробки судака для фарширування цілим розпочинають з:

варіанти відповідей

вирізування спинного плавника

обчищання луски

видалення нутрощів

Запитання 6

Перша технологічна операція при обробці риби з хрящевим скелетом:

варіанти відповідей

відрізування голови разом з грудними плавниками

зрізування спинних кісткових "жучків"

видалення визиги

Запитання 7

Мета панірування:

варіанти відповідей

зменшити витікання соку і випаровування води з поверхні виробів

покращити зовнішній вид виробу

збільшити масу виробу

Запитання 8

Кальмари - це:

варіанти відповідей

головоногі молюски з десятьма щупальцями, розміщеними навколо голови

двійчастий молюск у черепашці

морські рачки завдовжки до 15 см

Запитання 9

Сполучна тканина - це

варіанти відповідей

тканина, яка з'єднує окремі тканини між собою і зі скелетом

тканина, яка складається з окремих довгих тонких волокон, які утворюють м'яз

тканина, яка складається з кульок жиру, оточених пухкою сполучною тканиною

Запитання 10

Обвалювання м'яса - це:

варіанти відповідей

відокремлення м'якоті від кісток

видалення сухожилля, грубих плівок, хрящів

розрубування м'яса на частини

Запитання 11

Лінія розділення яловичої туші на передню і задню четвертини:

варіанти відповідей

проходить через останнє ребро і між 13-м і 14-м хребцями

проходить між останнім шийним і першим спинним хребцями

проходить за контуром задньої ноги

Запитання 12

До передньої частини свинячої туші не відносится:

варіанти відповідей

корейка

лопаткова частина

поперекова

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест