Директорська контрольна робота з технології хлібопекарського виробництва за 2 семестр 1 курс

Додано: 1 червня
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

За якою схемою готують рідкі дріжджі?

варіанти відповідей

Ліфенцева

Островського

Дробот

Запитання 2

При якому способі приготування тіста більші витрати дріжджів?

варіанти відповідей

опарному

безопарному

оба варіанта вірні

Запитання 3

Білки житнього борошна:

варіанти відповідей

утворюють клейковинний каркас, тісто еластичне

не утворюють клейковинний каркас, тісто еластичне, пружне

не утворюють клейковинний каркас, еластичність і пружність незначні

Запитання 4

Підвищення температури у процесі замішування тіста внаслідок перетворення частини механічної енергії замішування в теплову, це процес:

варіанти відповідей

фізичний

хімічний

колоїдний

Запитання 5

Технологічні операції приготування тіста: дозування сировини→замішування напівфабриката→дозрівання напівфабриката→...→... Яких операцій не достає в схемі?

варіанти відповідей

обминання, виздоба

формування, випікання

ділення, округлення

Запитання 6

Хімічний спосіб розпушення тіста передбачає використання:

варіанти відповідей

дріжджів

соди

молочнокислих бактерій

Запитання 7

Яка повинна бути піднімальна сила готових рідких дріжджів?

варіанти відповідей

30-40 хв

20-25 хв

10-15 хв

Запитання 8

Із частини борошна, води, дріжджів замішують:

варіанти відповідей

тісто

опару

закваску

Запитання 9

Скільки бродять рідкі опари?

варіанти відповідей

30-60 хв

2-3 год

3,5-5 год

Запитання 10

Скільки використовують борошна для рідких опар?

варіанти відповідей

25-30%

35-40%

45-55%

Запитання 11

Дріжджі, вирощені на водно-борошняній заварці, що заквашена до певної кислотності молочнокислими бактеріями:

варіанти відповідей

пресовані

рідкі

сушені

Запитання 12

Напівфабрикат, який одержують зброджуванням живильного середовища різними видами бактерій:

варіанти відповідей

закваска

рідкі дріжджі

опара

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест