8 клас. Узагальнення з теми "Фізична складова здоров'я"

Додано: 14 листопада 2023
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Практичні методики сприяння здоров’ю називають

варіанти відповідей

гарні системи

оздоровчі системи

сучасні підходи

базові системи

Запитання 2

Назвіть приклади оздоровчих систем

варіанти відповідей

фітотерапія

ароматерапія

аюрведа

навчання

Запитання 3

Спритність — це 

варіанти відповідей

 здатність виконувати максимальну кількість вправ за мінімум часу

здатність витримувати значне фізичне та моральне навантаження

швидка реакція, координація точних рухів

Запитання 4

Складові фізичної форми

варіанти відповідей

м’язова витривалість

склад тіла

сила

біг

загальна витривалість

сон

спритність

гнучкість

Запитання 5

Гнучкість — це

варіанти відповідей

здатність суглобів забе зпе чувати максимальну амплітуду рухів

співвідношення маси жиру та інших тканин у тілі людини

будь-яка рухова активність

добра скоорди - нованість рухів і швидка реакція

Запитання 6

Домедична допомога у разі харчового отруєння...

варіанти відповідей

Викликати лікаря

Поставити очисну клізму

Дати активоване вугілля

 Промити шлунок (дати випити 5-6 склянок води)


Дати попити молока

Покласти хворого на лівий бік

Запитання 7

Принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

помірність

збалансованість

систематичність

різноманітність

Запитання 8

Під час порушень обміну речовин, людина починає хворіти на

варіанти відповідей

анорексію

ожиріння

занижену самооцінку

дефіцит поживних речовин

Запитання 9

Найчастіше харчові отруєння спричинено

варіанти відповідей

бактеріями

вітамінами

токсинами

поживними речовинами

Запитання 10

Причини виникнення ботулізму

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

Цвілі продукти

Вживання сирих продуктів

Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Запитання 11

Причина зараження сальмонельозом

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

Вживання сирих продуктів, заражених сальмонелою

  Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Запитання 12

Правила обробки та зберігання харчових продуктів

варіанти відповідей

нагрівати

витирати

охолоджувати

мити

залишати

розділяти

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест