фізична складова здоров'я

Додано: 8 жовтня 2020
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 1366 разів
11 запитань
Запитання 1

Харчова цінність – це…

варіанти відповідей

співвідношення білків,жирів ,вуглеводів,вітамінів та мінеральних речовин,що містяться у 100 грамах продукту

 вітаміни та мінеральні речовини,які впливають на розвиток підлітка


характеристика,що що вказує на енергетичні властивості продукту


Запитання 2

Харчування підлітків має: 

варіанти відповідей

містити всі необхідні для нормальної життєдіяльності речовини.

бути дуже калорійним

містити якнайменше калорій

Запитання 3

Енергетична цінність – це….

варіанти відповідей

характеристика,що що вказує на енергетичні властивості продукту,вона вимірюється у калоріях та кілокалоріях;

препарати ,які містять енергетики у своєму складі

продукти,що містять енергетичні добавки

Запитання 4

 Що ми відносимо до мінеральних речовин?

варіанти відповідей

кальцій, калій, натрій ,залізо, йод. 

залізо, фосфор, натрій, кальцій.


білки, жири, вуглеводи.


Запитання 5

До раціонального харчування відносять такі правила:

варіанти відповідей

помірність,різноманітність,збалансованість; 

збалансованість, ефективність, наявність

помірність, різноманітність, дозованість.

Запитання 6

. Для запобігання захворюванням органів травлення потрібно:

варіанти відповідей

їсти щодня рідкі страви

їсти обов'язково овочі і фрукти.

 їсти багато солодощів

 надмірно харчуватися

Запитання 7

Виберіть і позначте продукти, що містять невелику кількість калорій:

варіанти відповідей

огірки 

морська капуста 

кефір 

 банани

шоколадні цукерки

вершкове масло

 тістечка

Запитання 8

У раціоні харчування людини додатковими продуктами з перелічених можуть бути:

варіанти відповідей

чізбургер 

солодощі 

 м'ясо

овочі

жувальні гумки

 газовані напої

Запитання 9

Виберіть засоби особистої гігієни

варіанти відповідей

шампунь, мило, зубна паста, гель для душу 

мочалка, ножиці, вилка, тарілка, резинка для волосся.

зубна щітка, рушник, помада, шампунь, зубна паста;

Запитання 10

Що може призвести до харчових отруєнь?

варіанти відповідей

продукти,що неправильно зберігались,уражені гниллю,з пошкодженою упаковкою,консерви зі здутими кришками, термін придатності яких вийшов.

вживання великої кількості їжі,газована вода,смачні гриби,виноград.

їсти сиру їжу,вживання їжі з великим вмістом вуглеводів,

Запитання 11

Оберіть перші ознаки харчового отруєння

варіанти відповідей

слабкість

нудота 

біль у животі 

підвищення температури 

спрага

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест