Фізичне здоров'я

Додано: 3 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

Харчові звички формуються з:

варіанти відповідей

народження

підліткового віку

до народження

дитинства

Запитання 2

Якої групи продуктів не існує ?

варіанти відповідей

злакові

м'ясо , риба, яйця

молочні продукти

газовані напої

овочі та фрукти

Запитання 3

Обов'язкові відомості, які розміщають на упаковці харчових продуктів:

варіанти відповідей

назва продукту, назва та адреса виробника

назва магазину, його адреса

маса, штрих-код

склад, харчова та енергетична цінність

умови зберігання, термін зберігання

Запитання 4

Що може спричинити харчове отруєння?

варіанти відповідей

продукти, термін реалізації яких минув

продукти, які зберігаються у холодильнику або морозильнику

отруйні гриби, ягоди

 алкогольні напої

Запитання 5

Щоб запобігти проблемам, пов'язаним з йододефіцитом, необхідно вживати у їжу:

варіанти відповідей

морепродукти (риба, морська капуста, креветки, мідії, кальмари)

гамбургери і чіпси

смажену картоплю, макаронні вироби

йодовану сіль

Запитання 6

Головними причинами цукрового діабету є:

варіанти відповідей

фізична активність

незбалансоване харчування

малорухливий спосіб життя

ожиріння

Запитання 7

Ознаки харчового отруєння:

варіанти відповідей

нудота, блювання

біль у животі, пронос

приплив енергії, гарний настрій

раптова слабкість, запаморочення, підвищення температури тіла

Запитання 8

Що треба зробити при харчовому отруєнні?

варіанти відповідей

попередити про харчове отруєння всіх, хто вживав ті самі продукти

напоїти постраждалого кока-колою

спробувати промити шлунок (дати 5-6 склянок кип'яченої води і викликати блювання)

викликати швидку допомогу

Запитання 9

Щоб жити, рухатись , рости і розвиватись людям необхідні поживні речовини:

варіанти відповідей

мінеральні речовини, білки, жири, гормони, вода

вуглеводи, мінеральні речовини, гормони, жири, білки

вуглеводи, мінеральні речовини, білки жири, вітаміни, вода

Запитання 10

Познач 4 дії, які допоможуть уникнути мікробного забруднення продуктів: 

варіанти відповідей

мити

зберігати продукти у пластиковому контейнері

нагрівати

розділяти

охолоджувати

Запитання 11

Якими засобами гігієни можна поділитися з другом?

варіанти відповідей

зубна щітка

гребінець

вологі серветки

рушник

шампунь

Запитання 12

Визнач ситуації, коли треба мити руки:

варіанти відповідей

після відвідування туалету

після прийому ванни

після поїздки у транспорті

перед їжею

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест