Наука, яка вивчає хімічні перетворення речовин на енергію, структурні елементи тіла, визначає потреби організму в харчових речовинах -це
Наука, що вивчає вплив різноманітних факторів навколишнього середовища і виробничої діяльності на здоров’я людини, її працездатність, тривалість життя, розробляє практичні заходи оздоровлення умов життя і праці людини - це
Раз на тиждень робоче обладнання та інвентар слід дезинфікувати ...
Оберіть неправильне твердження.
Знищення в середовищі, в якому знаходиться людина, або видалення з нього патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів.
Виробничі ванни виготовляють із
Вибрати неправильне твердження.
Виберіть неправильне твердження.
Виберіть неправильне твердження.
Виберіть неправильне твердження.
Виберіть неправильне твердження.
Гігієна праці не розглядає питання
Визначіть правильну послідовність миття рук.
Перші ознаки харчового отруєння - це.....(декілька відповідей)
Не можна купувати продукти, якщо:(декілька відповідей)
Безпечний харчовий продукт - це продукт
За дотримання санітарних правил на виробництві (кухні), дотримання технологічних і санітарних вимог при виготовленні став і виробів, а також за якість і терміни реалізації готової продукції несе відповідальність
Знищення патогенних мікробів в оточуючому людину середовищі - це
Санітарний день проводиться ...
Знищення різними способами гризунів - це...
Раковини у цехах розміщуються на відстані не більше ... від робочого місця
В гарячому та кондитерському цехах температура повітря не повинна перевищувати
На вузькоспеціалізованих підприємствах з обмеженим асортиментом у буфетах допускається миття всього посуду в ...
На кожний вид транспорту, призначений для перевезення продуктів, обов’язково має бути санітарний паспорт. В ньому вказується номер цього виду транспорту, обладнання, прізвище та ініціали працівника, відповідального за санітарний стан транспорту та наявність санітарного одягу. Термін дії сан. паспорту ...
Відмітьте товари, які відносяться до швидкопсувних
Деформація кришки або дна упаковки продуктів, внаслідок їх псування і накопичення газів всередині упаковки - це...
Які з перерахованих операцій не відносяться до теплової обробки?
При подачі перші страви і гарячі напої повинні мати температуру не нижче ...
При подачі холодні страви і напої повинні мати температуру не вище ...
Для попередження бактеріального забруднення студенів, холодців, заливних страв зняте з кісток та подрібнене м’ясо необхідно:
Найчастіше забруднення холодних страв та напоїв патогенними мікроорганізмами відбувається при:
Лотки для зберігання і транспортування хлібобулочних виробів обробляють наступним чином...
Головним законодавчим актом, що регламентує якість та безпеку харчової продукції є...
М'ясний фарш, виготовлений в закладах ресторанного господарства, зберігають...
Оптмальними умовами зберігання овочів є...
Посуд, призначений для приготування холодних страв та напоїв перед заповненням:
Овочі для приготування холодних страв відварюють:
Яка температура подачі других страв:
В яких випадках кухар повинен знімати санітарний одяг?
Для обробки інвентаря, миття столів, підлоги, рук використовують хлорний розчин:
Дезінфекція - це ....
За перебування на роботі осіб, які не пройшли медичного обстеження, а також за порядок і своєчасність його проходження несе відповідальність....
Санітарний одяг потрібен для чого?
Дезінсекція це?
Дератизація це?
Яке значення дотримання особистої гігієни працівниками ЗРГ?
Який цех повинен бути повністю ізольованим від інших приміщень?
Який термін зберігання швидкопсувних товарів?
До швидкопсувних товарів не відносяться:
Сміттєзбірники розміщують на майданчику, який має тверде покриття, на відстані не менш ніж...
Миття столового посуду здійснюють згідно алгоритму:
Тара і пакувальні матеріали для харчових продуктів повинні ...
Яким розчином дезінфікують руки?
Санітарія -це.....
Що вивчає гігієна
Яким розчином хлорного вапна дезінфікують обладнання та інвентар?
Яка температура повітря в приміщенні найсприятливіша?
Коли здійснюється поточне прибирання приміщень підприємства масового харчування?
Яким повинно бути маркування ножа, що призначений для обробки сирого м’яса?
Коли слід заправляти салати?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома