До п’ятої професійної групи відповідно до «Норм добової потреби ... 2017 р.»
входять:
Для оцінки харчування студентки 3-го курсу медичної академії
використовувалися наступні показники: характер праці, стать,
кліматична зона проживання, індивідуальні особливості (наявність
патології шлунково-кишкового тракту). Які показники не враховані?
Для оцінки харчування студента 3-го курсу медичної академії враховувалися
низка показників, серед яких основними є:
Добовий харчовий раціон студентки медичної академії, 20 років,
представлений таким набором страв і напоїв: сніданок - курячий бульйон,
бутерброд з маслом, чай; обід - молочний суп, котлети з гречаною кашею,
какао; вечеря - млинці з повидлом. Калорійність раціону 2000 ккал, вага - 2,5
кг, співвідношення Б: Ж: В = 1: 1: 4; Са: Р = 1: 1,1. Гігієнічна оцінка раціону:
При оцінці добового харчового раціону студентки медичної академії, 20
років, встановлено: калорійність раціону 2000 ккал, квота тваринного білка
- 45%, рослинного жиру - 15%, співвідношення Б: Ж: В = 1: 1: 4, Са: Р = 1 :
1,5. Гігієнічна оцінка раціону:
Добовий харчовий раціон студента медичної академії представлений
таким набором страв і напоїв: сніданок - манна каша на молоці, чай і
бутерброд з маслом; обід - борщ, плов з бараниною, компот з булочкою;
вечеря - млинці з повидлом, чорна кава. Калорійність раціону - 2450 ккал.
Гігієнічний висновок:
При оцінці добового харчового раціону викладача медичної академії (жінка,
28 років) встановлено: калорійність раціону - 2000 ккал, харчування
триразове. Квота тваринного білка - 50%, рослинного жиру - 20%, простих
цукрів - 50% від добової кількості. Забезпеченість раціону вітамінами: С -
85мг, А - 2 мг (2000 мкг), В1-2,5мг, мінеральними солями: Са-1100 мг, Р -1200
мг, Fe-10 мг. Оцінка раціону за вказаними параметрами:
При оцінці добового харчового раціону студента медичної академії (19 років)
встановлено: калорійність раціону - 2250 ккал. Квота тваринного білка -
50%, рослинного жиру - 20%, простих цукрів - 40% від добової кількості,
співвідношення Б:Ж:В = 1: 1,2: 4,6, Са: Р = 1: 1. Гігієнічна оцінка раціону:
Вітаміни - це:
Вітаміни класифікуються залежно від:
Найменш стійкий в процесі зберігання і кулінарної обробки:
Для синтезу деяких вітамінів в організмі людини необхідний вплив:
Для синтезу деяких вітамінів в організмі людини необхідний вплив:
Вітаміни синтезуються:
Основна особливість «Норм харчування ... 2017 року» щодо нормування
добової потреби у вітамінах для дорослих – облік:
Антибіотики негативно впливають на вітамінний обмін, оскільки:
Фізіологічна роль аскорбінової кислоти визначається:
Добова потреба в аскорбіновій кислоті для дорослих, мг:
Для підтвердження діагнозу «гіповітаміноз С» необхідно:
Нормальний вміст вітаміну С в крові, мг%:
Один з основних симптомів цинги:
Один з основних проявів цинги:
Вітамін С визначається в овочах і фруктах методом:
Основні джерела аскорбінової кислоти:
Основне джерело аскорбінової кислоти в зимовий і весняний час:
Основне джерело аскорбінової кислоти в зимовий і весняний
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома