Гетерополісахариди: пектинові речовини і геміцелюлози.

Додано: 15 листопада
Предмет: Хімія, 11 клас
5 запитань
Запитання 1

Що характерно для пектинових речовин?

варіанти відповідей

Є гетерополісахаридами


Складаються з залишків галактуронової кислоти


Повністю нерозчинні у воді


Мають біологічний вплив на організм

Запитання 2

Які властивості притаманні протопектинам?

варіанти відповідей

Водорозчинні


Мають молекулярну масу 20–30 тисяч


Зв’язані з целюлозою, арабіном та іншими поліозами


Є нерозчинними у воді

Запитання 3

Які функції виконують геміцелюлози в харчових продуктах?

варіанти відповідей

Покращують якість тіста


Зменшують енергію перемішування


Підвищують рівень холестерину


Уповільнюють черствіння хліба

Запитання 4

Основна геміцелюлоза в харчових продуктах — це:

варіанти відповідей

Декстран


Ксилан


Амілоза


Геліксилан

Запитання 5

Яка роль пектинових речовин у харчовій промисловості

варіанти відповідей

Використовуються для посилення солодкого смаку в стравах


Служать основою для формування гелевої структури желе, мармеладів і джемів


Використовуються для збільшення жирності продуктів


Застосовуються для покращення кольору випічки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест