Гігієна та санітарія виробництва 3р. (ТЕСТ №1)

Додано: 27 травня 2021
Предмет:
Тест виконано: 125 разів
12 запитань
Запитання 1

Наука, яка вивчає вплив факторів зовнішнього серидовища на організм людини

варіанти відповідей

фізіологія

санітарія

гігієна

Запитання 2

Наука, яка вивчає життєві функції організму та його взаємодію із зовнішнім світом

варіанти відповідей

фізіологія

гігієна

санітарія

Запитання 3

Реагування організму до дії хвороботворних мікробів

варіанти відповідей

фізіологія харчування

імунітет

фізіологія

Запитання 4

До природного імунітету відносять такі 2 форми:

варіанти відповідей

спадковий

набутий

активний

пасивний

Запитання 5

До штучного імунітету відносять

варіанти відповідей

спадковий

набутий

активний

пасивний

Запитання 6

За формою дихання та отримання енергії всі мікроби поділяються на: (оберіть усі правильні варіанти)


варіанти відповідей

аеробні

анаеробні

факультативні

умовні

Запитання 7

Не мають ядра, але мають ядрову речовину, яка сконцентрована переважно у центрі цитоплазми. Деякі мають джгутики і тому рухливі. Кількість і розміщення джгутиків може бути різною. Деякі при несприятливих умовах утворюють спори, які при сприятливих умовах знову перетворюються на бактеріальну клітину (сибірська виразка (язва), газова гангрена тощо.). Вони є організмами рослинного походження

варіанти відповідей

грибки

бактерії

дріжджі

віруси

Запитання 8

Лише одноклітинні, і бувають різної форми (круглої, овальної, трикутні, серповидні та циліндричні). За властивість перетворювати цукор на етиловий спирт і вуглекислий газ їх іноді називають цукровими. Розмножуються двома способами – брунькуванням і спороутворенням. 

варіанти відповідей

грибки

бактерії

дріжджі

віруси

Запитання 9

Мікроскопічні, тому розглядають їх під електронний мікроскоп. У них немає оболонки, цитоплазми, ядра, тому живуть і розмножуються тільки у клітинах чи у тканинах живого організму. Мають різноманітну форму. Складаються лише з білка й однієї нуклеїнової кислоти – ДНК, або РНК, до складу інших можуть входити ще полісахариди чи ліпіди.  Викликають інфекційні захворювання, такі як грип, кір, натуральна віспа, сказ та інші

варіанти відповідей

грибки

бактерії

дріжджі

віруси

Запитання 10

До гострих кишкових захворювань відносять...

варіанти відповідей

холера

бруцельоз

ящур

Запитання 11

До харчових отруєнь мікробного походження групи бактеріальні токсикози відносять...

варіанти відповідей

сальмонела

ботулізм

стафілокок

Запитання 12

Мікроба живе лише у людських організмах, не утворює спорів, але рухома. Температура розвитку 370С, а гине при нагріванні до 600С. Може зберігатися на продуктах, чи посуді до 20 днів. Може бути у продуктах: молоко та молочні продукти, заливні страви, вершкове масло, сир, сало, овочі, фрукти, м'ясо.  

варіанти відповідей

черевний тиф

дизентерія

сальмонельоз

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест