Наука, яка вивчає вплив факторів зовнішнього серидовища на організм людини
Наука, яка вивчає життєві функції організму та його взаємодію із зовнішнім світом
Реагування організму до дії хвороботворних мікробів
До природного імунітету відносять такі 2 форми:
До штучного імунітету відносять
За формою дихання та отримання енергії всі мікроби поділяються на: (оберіть усі правильні варіанти)
Не мають ядра, але мають ядрову речовину, яка сконцентрована переважно у центрі цитоплазми. Деякі мають джгутики і тому рухливі. Кількість і розміщення джгутиків може бути різною. Деякі при несприятливих умовах утворюють спори, які при сприятливих умовах знову перетворюються на бактеріальну клітину (сибірська виразка (язва), газова гангрена тощо.). Вони є організмами рослинного походження
Лише одноклітинні, і бувають різної форми (круглої, овальної, трикутні, серповидні та циліндричні). За властивість перетворювати цукор на етиловий спирт і вуглекислий газ їх іноді називають цукровими. Розмножуються двома способами – брунькуванням і спороутворенням.
Мікроскопічні, тому розглядають їх під електронний мікроскоп. У них немає оболонки, цитоплазми, ядра, тому живуть і розмножуються тільки у клітинах чи у тканинах живого організму. Мають різноманітну форму. Складаються лише з білка й однієї нуклеїнової кислоти – ДНК, або РНК, до складу інших можуть входити ще полісахариди чи ліпіди. Викликають інфекційні захворювання, такі як грип, кір, натуральна віспа, сказ та інші
До гострих кишкових захворювань відносять...
До харчових отруєнь мікробного походження групи бактеріальні токсикози відносять...
Мікроба живе лише у людських організмах, не утворює спорів, але рухома. Температура розвитку 370С, а гине при нагріванні до 600С. Може зберігатися на продуктах, чи посуді до 20 днів. Може бути у продуктах: молоко та молочні продукти, заливні страви, вершкове масло, сир, сало, овочі, фрукти, м'ясо.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома