Гігієна та санітарія виробництва

Додано: 26 листопада 2020
Предмет: Біологія, 11 клас
Тест виконано: 73 рази
11 запитань
Запитання 1

Картопляну хворобу хліба здатні викликати:


варіанти відповідей

молочнокислі бактерії, плісняві гриби

дріжджі, молочнокислі бактерії;


  спороутворюючі бактерії.

Запитання 2

Переважними видами псування хліба є:


варіанти відповідей

пліснявіння

 гниття;


бродіння.


Запитання 3

Найпоширенішим видом псування м’яса, як продукту білкового складу, є:


варіанти відповідей

гниття

 пліснявіння;


  бродіння.


Запитання 4

Якщо охолоджене м'ясо зберігається в умовах підвищеної вологості. То виникає вода, що має назву:


варіанти відповідей

скисання;


 пліснявіння;


ослизнення. 


Запитання 5

Найбільшу кількість мікроорганізмів спостерігають на поверхні:


варіанти відповідей

мясо

фарш

Запитання 6

Розмноження мікроорганізмів у яйцях викликає переважно процес

варіанти відповідей

 гниття;


слиноутворення;


 бродіння.


Запитання 7

Розмноження мікроорганізмів у яйцях викликає переважно процес

варіанти відповідей

гниття;


слиноутворення;


бродіння

Запитання 8

Перебіг інфекційної хвороби складається з:

варіанти відповідей

інкубаційного періоду, періодом основних проявів хвороби, періодом згасання хвороби, періодом одужання

періодом основних проявів отруєння та хвороби

тільки періодом одужання

Запитання 9

Харчова інфекція — це:

варіанти відповідей

форма захворювання, яку викликає при­сутність в продукті самого мікроорганізму

захворювання людини, тварин і рослин, спричинені паразитичними черв'яками - гельмінтами.


це нечутливість організму органів до чужорідних агентів, у тому числі до патогенних мікроорганізмів

Запитання 10

Дезінфекція-

варіанти відповідей

процес нагрівання до температури вище +100 °С

знищення збудників різних хвороботворних захворювань в зовнішньому середовищі за допомогою спеціальних засобів

сукупність біологічних процесів, які виникають в організмі людини або тварини внаслідок проникнення в нього та розмноження збудників хвороб.

Запитання 11

Мікробіологія: 

варіанти відповідей

наука, що вивчає найдрібніші, невидимі простим оком живі організми

наука про здоров'я, що вивчає вплив зовнішнього середовища на організм людини

наука про функції і процеси життєдіяльності організму в цілому, його органів, тканин, клітин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест